Vesti
Saopštenja

Gračanica: Javni poziv za obuku konobara

U sklopu projekta “Promocija i održivi razvoj turizma u opštini Gračanica 2022” koji finansira Opština Gračanica, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga u lokalnim ugostiteljskim objektima i unapređivanja mogućnosti zapošljavanja mladih koji žive na teritoriji ove lokalne samouprave, Turistička organizacija Gračanice (TOG) i ove godine organizuje besplatnu obuku konobara.
Gračanica: Javni poziv za obuku konobara
Ilustracija (Foto Unsplash/Kate Townsend)

TOG poziva sve zainteresovane osobe i ugostitelje da se prijave za obuku konobara koja će se održati u periodu od 6. do 13. juna ove godine.

Svi ugostitelji koji žele da poboljšaju kvalitet usluge i zainteresovani su za obuku konobara, kao i nezaposlena lica, mogu se prijaviti svakog radnog dana od 9 do 15 časova, najkasnije do 3.juna slanjem poruke na imejl adresu konkurs.tog@gmail.com , ili pozivom na broj telefona +38138748267. Prijavu je moguće izvršiti i lično u prostorijama TOG-a u zgradi Tržnog centra u Gračanici na trećem spratu.

Obuka će se sastojati iz teorijskog i praktičnog dela. Nakon realizovanog nastavnog plana i okončane obuke, polaznici će polagati završni ispit. Oni koji ga polože će dobiti sertifikat. Svim učesnicima je obezbeđena potrebna literatura.

Obuka za nezaposlene je besplatna i predviđena je za 10 zainteresovanih lica za rad na poziciji konobara. Mogu se prijaviti kandidati između 16 i 35 godina, a iz TOG-a posebno ohrabruju žene i pripadnike romske zajednice da se prijave.Ostale vesti

Petković: EEAS da zauzme odlučniji stav
Saopštenje Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS) potpuno je promašeno, kao i niz prethodnih apela briselske administracije, kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odgovarajući na apel EEAS-a da se dve strane suzdrže od zapaljivih izjava.
  • 14.08.2022
Princ Filip: Obnoviti istragu zločina u Goraždevcu
Princ Filip Karađorđević poručio je danas, na 19. godišnjicu zločina nad srpskom decom u Goraždevcu, da je ovaj zločin velika sramota na obrazu međunarodne zajednice i da istragu treba obnoviti.
  • 13.08.2022
Nastavlja se kampanja o preregistraciji vozila na
Ministarstvo Unutrašnjih Poslova Kosova navelo je u saopštenju za javnost da se nastavlja informativna kampanja o opremanju registarskim tablicama "RKS".
  • 12.08.2022
’’Kulturno nasleđe pod neprekidnom pretnjom’’
Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je povodom izjave kosovskog ministra kulture Hajrule Čekua da je prisustvo KFOR oko manastira Visoki Dečani "simbolično" i da Srbija zloupotrebljava pravoslavne crkve na Kosovu, saopštilo da su Dečani jedini spomenik u Evropi koji se (više od) 20 godina nalazi pod snažnom vojnom zaštitom.
  • 11.08.2022
Rakić i gradonačelnici severa Kosova sa komandantom KFOR-a
"Očuvanje mira i stabilnosti je naš primarni cilj, zbog toga KFOR mora ostatim garant da bezbednosna situacija na Kosovu neće eskalirati, usled neslaganja sa Prištinom i najava da će se posle 1. septembra nastaviti sa sprovođenjem odluke o preregistraciji vozila i izdavanjem ulazno izlaznih dokumemata“, navodi se u sapštenju za javnost sa sastanka ministra Gorana Rakića i gradonačelnika sa severa Kosova sa komandantom KFOR-a.
  • 11.08.2022
Petković sa Hilom o situaciji na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristoferom Hilom koga je detaljno upoznao sa poslednjim akcijama Prištine i izrazio zabrinutost zbog sve češćih poziva na rat i sukobe, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 11.08.2022