Vesti
Saopštenja

Gračanica: Iz inspekcije pozivaju vozače da koriste javna parkirališta

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica apeluje na građane da za svoje automobile koriste parking zone i da ne ostavljaju vozila na mestima na kojima to nije dozvoljeno, saopšteno je iz opštinske inspekcije.
Gračanica: Iz inspekcije pozivaju vozače da koriste javna parkirališta
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

„Nesavesni vozači vozila parkiraju na trotoarima, zelenim površinama, u blizini manastirske kapije, zatim raskrsnicama i autobuskim stajalištima ili na samom ulazu apoteka i marketa, što izaziva nervozu samih prodavaca i vlasnika biznisa, pa samim tim dolazi do velikog broja prijava komunalnoj inspekciji i policiji u vezi sa nepropisnim parkiranjem“ navedeno je u saopštenju.

Inspekcija Opštine Gračanica apeluje na sve učesnike u saobraćaju da vozila ostavljaju tamo gde neće ugrožavati i smetati nikome, odnosno na parking predviđenim mestima:

Ulica Cara Lazara – obeležena parking mesta ispred Doma kulture, leva i desna strana do Bel–Medika–AFК.

Ulica Tomislava Sekulića – leva strana prema Padalištu.

Ulica Miloša Obilića – pored parkinga za taksi i civilna vozila kod manastirskog zida.

Ulica Dositejeva – javno parking u blizini reke Gračanke, odnosno restorana „Arsa“.

Vozač ne sme da parkira vozilo na mestu na kome bi ono ugrožavalo bezbednost drugih učesnika u saobraćaju ili predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pešaka.Ostale vesti

MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022
Кonkurs za
Turistička organizacija Gračanica saopštila je da će u saradnji sa "JКP Ekologija" raspispisati  konkurs za takmičenje "Najlepše dvorište opštine Gračanica".
  • 16.06.2022