Vesti
Saopštenja

Gračanica: “Istražiti ko je provalio u azil i ubio pse”

Skoro dve hiljade potpisnika peticije sa Kosova i iz čitavog regiona, aktivista za prava životinja, traži da Kosovska policija istraži ko je u noći između 8. i 9. februara provalio u azil za pse u Gračanici i svirepo ubio životinje.
Gračanica: “Istražiti ko je provalio u azil i ubio pse”
Azil za pse u Gračanici (Foto arhiva Kim)

Potpisnici peticije traže da policija istraži temeljno slučaj provale u azil, gde su, kako navode svirepo i varvarski ubijani psi i uništena imovina.

U noći između 8. i 9. februara više lica je ušlo u sklonište za pse u Gračanici i brutalno ubilo zbrinute pse i uništili imovinu, navodi se u saopštenju dostavljenom RTV Kim.

“Azil je ranije bio provaljivan u nekoliko navrata, imovina kradena i uništavana, ali, ovog puta, meta su bili socijalizirani i prijateljski nastrojeni psi, koji su brutalno prebijeni do smrti lopatama i daskama sa ekserima, čime je pokazana namera da se izazove ozbiljna šteta i smrtni ishod, što je u suprotnosti s članom 8. Zakona o staranju prema životinjama na Kosovu”, podsećaju borci za prava životinja u saopštenju.

Potpisnici, njih 1907, navode da se ova “svirepost ne može se tolerisati u bilo kojem ljudskom društvu i ne sme proći nekažnjeno”.

Peticija sa svim potpisima biće prosleđena predsednici Kosova Atifete Jahjagi, predsedniku Vlade Kosova Isi Mustafi, ministru Unutrašnjih poslova Kosova Skenderu Hiseniju, generalnom direktoru Policije Kosova Špendu Madžuniju, predsedniku opštine Gračanica Vladeti Kostiću i komandiru Policijske stanice u Gračanici Bratislavu Trajkoviću.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020