Vesti
Saopštenja

Gračanica: Humanitarni turnir za Ivonino lečenje

U organizaciji Omladinske organizacije "Omladina napred“ u Gračanici se održava humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom "Igrajmo za Ivonu“.
Gračanica: Humanitarni turnir za Ivonino lečenje
Ivona sa majkom Violetom (Foto arhiva Kim)

Turniru, koji se održava na Sportskom kompleksu u Gračanici, prisustvuje i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je izveo početni udarac.

Popović je tom prilikom istakao da je zadatak svih pojedinaca i institucija da pokažu odgovornost i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

On je pozvao i građane da dođu na turnir i svojim prilozima pomognu onoliko koliko su u mogućnosti.

Na turniru učestvuje 41 ekipa, a svi su se okupili kako bi na ovaj način pomogli lečenje Ivone Ivanović iz Kuzmina koja se već tri godine nalazi u hiperglikemijskoj komi.

Ceo prihod od turnira namenjen je za što brži početak Ivoninog lečenja u inostranstvu.

Za Ivonino lečenje u Nemačkoj potrebno je oko 60.000 evra, što njena porodica nije u mogućnosti da obezbedi.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021