Vesti
Saopštenja

Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan

U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
Gračanica (Foto Kim)

Кako je saopšteno, na bolničkom lečenju nalazi se 15 pacijenata. U četvrtak je testiranjem kod troje pacijenata potvrđena infekcija, dok je danas još jedna osoba obolela.

Iako je epidemiološka situacija povoljnija u odnosu na prethodni period iz Кriznog štaba opštine Gračanica apeluju i dalje na meštane da se strogo pridržavaju propisanih mera i svoje društvene aktivnosti svedu na minimum.

„Situacija sa kovidom-19 je nešto povoljnija, ali virus je i dalje prisutan među populacijom i neophodno je da se svi i dalje pridržavamo saveta i preporuka struke što se pre svega odnosi na obavezu nošenja zaštitnih maski, održavanje distance, zabranu okupljanja i izbegavanja svakog vida društvenih aktivnosti“, saopšteno je iz Kriznog štaba.

Od početka epidemije na teritoriji opštine Gračanica od kovida-19 obolelo je 308 osoba.

Odeljenje inspekcije Opštine Gračanica u saradnji sa policijom kontroliše situaciju na terenu i sprovođenje preporučenih mera.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021