Vesti
Saopštenja

Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan

U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
Gračanica (Foto Kim)

Кako je saopšteno, na bolničkom lečenju nalazi se 15 pacijenata. U četvrtak je testiranjem kod troje pacijenata potvrđena infekcija, dok je danas još jedna osoba obolela.

Iako je epidemiološka situacija povoljnija u odnosu na prethodni period iz Кriznog štaba opštine Gračanica apeluju i dalje na meštane da se strogo pridržavaju propisanih mera i svoje društvene aktivnosti svedu na minimum.

„Situacija sa kovidom-19 je nešto povoljnija, ali virus je i dalje prisutan među populacijom i neophodno je da se svi i dalje pridržavamo saveta i preporuka struke što se pre svega odnosi na obavezu nošenja zaštitnih maski, održavanje distance, zabranu okupljanja i izbegavanja svakog vida društvenih aktivnosti“, saopšteno je iz Kriznog štaba.

Od početka epidemije na teritoriji opštine Gračanica od kovida-19 obolelo je 308 osoba.

Odeljenje inspekcije Opštine Gračanica u saradnji sa policijom kontroliše situaciju na terenu i sprovođenje preporučenih mera.Ostale vesti

Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021