Vesti
Saopštenja

Gračanica: Do jula nema dnevnih restrikcija vode

Opštine Gračanica, Priština, Obilić i Glogovac će do kraja juna biti uredno snabdevane vodom tokom dana. Restrikcije samo tokom noći, poručuju iz prištinskog vodovoda.
Gračanica: Do jula nema dnevnih restrikcija vode
Jezero Badovac (Foto arhiva Kim)

Prekidi u snabdevanju pijaćom vodom tokom dana mogući su usled tehničkih grešaka ili radova na zameni dotrajalih instalacija, a u Regionalnoj vodovodnoj kompaniji "Priština" kažu da će o eventualnim dnevnim restrikcijama građani biti uredno i na vreme obaveštavani.

U opštinama Kosovo Polje, Lipljan, Štimlje i Podujevo snabdevanje vodom iz vodovoda biće obezbeđeno tokom čitavog dana i noći jer se redukcije se ne očekuju.

Novi plan distribucije pijaće vode biće objavljen krajem juna.

Postrojenja za preradu vode trenutno rade punim kapacitetima. Na Batlavi se proizvodi 850 litara u sekundi, dok je kapacitet postrojenja u Badovcu 420 l/s.Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023