Vesti
Saopštenja

Gojbulja ponovo na meti vandala

“Grupa albanskih mladića po treći put sprovela je organizovanu akciju zastrašivanja srpskog naroda, ispisujući sinoć ponovo grafite UČК na školi `21. Novembar` u selu Gojbulji”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
Gojbulja ponovo na meti vandala
Natpisi UČK na školi u Gojbulji (Foto Kancelarija za KiM)

Svi apeli stanovnika Gojbulje policiji da ih zaštiti ostali su bez efikasnog odgovora, što još jednom potvrđuje da Srbima južno od Ibra bezbednost i život bez straha nisu garantovani, ističe se u saopštenju.

“Pozivamo naše sunarodnike u Gojbulji da ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije, a predstavnike međunarodnih misija da preduzmu najodlučnije mere, jer nadležni organi institucija u Prištini to očito ili nisu spremni ili nisu sposobni da učine”.

Serija incidenata u Gojbulji pokazuje da je Кosovo, nakon dve decenije deklarativnog rada Prištine i međunarodne zajednice na stvaranju multietničkog društva, i dalje tamna mrlja na mapi Evrope i zona u kojoj nekažnjeno buja nasilje, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020