Vesti
Saopštenja

Glumci AP Janićije Popović nagrađeni na FEDRAS-u

Glumci amaterskog pozorišta “Janićije Popovć“, Aleksa Simić i Miloš Đekić, nagrađeni su za epizodne uloge u predstavi “Kući“ koju su izveli na Festivalu dramskih amatera sela Srbije (FEDRAS) u Malom Crniću.
Glumci AP Janićije Popović nagrađeni na FEDRAS-u
Detalj iz predstave "Kući" (Foto Dom kulture)

Kako je saopšteno iz Doma kulture u Gračanici odlukom žirija predstava “Kući“ dobila je pohvalu za, kako se navodi, hrabar i vredan repertoarski iskorak.

“Ove nagrade su za mene lično potvrda da smo uradili ozbiljan posao. One utoliko dobijaju na značaju ukoliko se uzme u obzir činjenica da je naš glumački ansambl najmlađi na festivalu. Smatram da je žiri koji je odlučivao o nagradama video talenat ove dece i da podržava njegovu realizaciju u budućnosti“, rekao je reditelj predstave Mihailo Laptošević.

Na ovogodišnjem festivalu, prvu nagradu dobilo je amatersko pozorište “Jovica Jelić“ iz Banatskog Кarađorđeva za predstavu “Odumiranje“.

Druga nagrada pripala je amaterskom pozorištu "Vožd“ iz Mišara za predstavu "Antigona", a treću nagrada dodeljena je Udruženju građana iz Starog Кostolca za predstavu “Pokondirena tikva“.Ostale vesti

Vlada Kosova uvela nove mere
Vlada Kosova donela je odluku da ograniči kretanje građana starijih od 65 godina i onih koji imaju hronične bolesti, a zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa obustaviće se rad javnih i privatnih vrtića. Takođe, usvojena je odluka kojom je od večeras obavezno nošenje maski.
  • 13.07.2020
“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020