Vesti
Saopštenja

GI Srpska: Napadnut član Izbornog štaba u Štrpcu

Sinoć oko 20:15 časova  u Štrpcu je fizički napadnut i pretučen član Izbornog štaba GI Srpska Aleksandar Stanković, saopšteno je iz te inicijative.
GI Srpska: Napadnut član Izbornog štaba u Štrpcu
Štrpce (Foto arhiva KIM)

Kako je saopšteno iz GI Srpska Stankovića je fizički napao i pretukao Branislav Nikolić, rođeni brat Bratislava Nikolića, aktuelnog gradonačelnika i kandidata za to mesto ispred SLS.

GI Srpska najoštrije je osudila ovaj napad.

„Motiv fizičkog napada je da se zaplaše svi oni koji se bore protiv jednoumlja i pogrešne politike Samostalne liberalne stranke“, saopšteno je iz Srpske.
 
„Ovaj i ostali napadi na članove i simpatizere Srpske u proteklom periodu govore o tome koliko među liberalima vlada strah i zabrinutost da izgube vlast. Srpska apeluje i traži od nadležnih organa da hitno, shodno zakonu, kazne počinioce ovog nasilničkog akta“, dodaje se u saopštenju.

Građanska inicijativa Srpska neće dozvoliti da se nastavi zastrašivanje , maltretiranje i progon onih koji drugačije misle i na strani su države Srbije, kaže se u saopštenju dostavljenom KIM radiju.Ostale vesti

Zamenik direktora Kancelarije za KiM obišao ranjenog Mitrovića
Zamenik direktora Кancelarije za КiM Borislav Tajić obišao je u КBC-u u severnom delu Кosovske Mitrovice Nemanju Mitrovića koga je grupa Albanaca 12. septembra napala u Babinom Mostu i nanela mu povrede opasne po život.
  • 27.09.2022
Konkurs za najlepšu fotografiju opštine Gračanice
Turistička organizacija Gračanice organizuje drugi nagradni foto konkurs pod nazivom "Najlepša fotografija opštine Gračanice". Cilj foto konkursa je promovisanje kulturnog i turističkog blaga opštine.
  • 26.09.2022
Nastup mladih glumaca i balerina iz Gračanice u Subotici

Članovi dramske i baletske sekcije Doma kulture "Gračanica" na sceni Dečjeg pozorišta Subotica u Subotici izveli dve predstave juče. Mladi glumci amaterskog pozorišta "Janićije Popović" koje radi u sklopu Doma kulture "Gračanica" izveli su predstavu "Misterija nestalog jajeta", a potom su polaznice Škole baleta izvele delove iz baletskih predstava „Uspavana lepotica“, „Кrcko oraščić “ i „Don Кihot“, kao i delove modernog baleta.

  • 25.09.2022
Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022