Vesti
Saopštenja

GI SDP: Neko želi da se ovaj slučaj zataška

Iz Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" reagovali su saopštenjem na jučerašnju odluku Apelacionog suda u Prištini da predmet vrati na početak istrage, jer su kako navode, očekivali da će kosovske institucije pronaći i procesuirati počinioce, te da neko ovom odlukom "želi da se ovaj slučaj odugovlači".
GI SDP: Neko želi da se ovaj slučaj zataška
Mesto na kome je ubijen Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Iz Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" saopštenjem ukazuju  na nekoliko stvari.

"Prvo, da se podsetimo prve podignute optužnice kojom je neosnovano i bez ijednog dokaza okrivljena njegova sekretarica Silvana Arsović.Drugom optužnicom se nastavila nejasnoća pravnih stvari i nedostatak dokaza. Ostavila je nedoumicu da li je to nova optužnica ili proširenje prve optužnice, od koje se razlikuje samo par novih rečenica, zareza ili velikog slova", navodi se u saopštenju GI SDP.

Iz GI SDP podsećaju da će se uskoro navršiti tri godine od ubistva Olivera Ivanovića, "a počinioci za ovakvo teško delo su i dalje nepoznanica".

"Očekivali smo da će kosovske institucije pronaći i počinioce procesuirati, Silvanu Arsović osloboditi svake odgovornosti i ukinuti rešenje o privremenoj meri, a mi se posle skoro 3 godine vraćamo na početak. Očigledno neko želi da se ovaj slučaj odugovlači, razvodnjava i na kraju zataška", napominje se u saopštenju.

Zaključuje se da GI SDP neće dozvoliti da ubistvo Olivera Ivanovića ostane nerazjašnjeno i nerešeno.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021