Vesti
Saopštenja

GI SDP: Neko želi da se ovaj slučaj zataška

Iz Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" reagovali su saopštenjem na jučerašnju odluku Apelacionog suda u Prištini da predmet vrati na početak istrage, jer su kako navode, očekivali da će kosovske institucije pronaći i procesuirati počinioce, te da neko ovom odlukom "želi da se ovaj slučaj odugovlači".
GI SDP: Neko želi da se ovaj slučaj zataška
Mesto na kome je ubijen Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Iz Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" saopštenjem ukazuju  na nekoliko stvari.

"Prvo, da se podsetimo prve podignute optužnice kojom je neosnovano i bez ijednog dokaza okrivljena njegova sekretarica Silvana Arsović.Drugom optužnicom se nastavila nejasnoća pravnih stvari i nedostatak dokaza. Ostavila je nedoumicu da li je to nova optužnica ili proširenje prve optužnice, od koje se razlikuje samo par novih rečenica, zareza ili velikog slova", navodi se u saopštenju GI SDP.

Iz GI SDP podsećaju da će se uskoro navršiti tri godine od ubistva Olivera Ivanovića, "a počinioci za ovakvo teško delo su i dalje nepoznanica".

"Očekivali smo da će kosovske institucije pronaći i počinioce procesuirati, Silvanu Arsović osloboditi svake odgovornosti i ukinuti rešenje o privremenoj meri, a mi se posle skoro 3 godine vraćamo na početak. Očigledno neko želi da se ovaj slučaj odugovlači, razvodnjava i na kraju zataška", napominje se u saopštenju.

Zaključuje se da GI SDP neće dozvoliti da ubistvo Olivera Ivanovića ostane nerazjašnjeno i nerešeno.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Organizovana kampanja zastrašivanja
„Upad maskiranih provalnika na imanje porodice Veljka Vuksanovića u Plemetini, peti je napad na Srbe i njihovu imovinu u opštini Obilić u protekla tri meseca, i sada je sasvim jasno da ne sme biti više nikakvog oklevanja u stvaranju uslova za normalan i bezbedan život Srba južno od Ibra”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 27.10.2020
Popović obišao radove na OŠ „Miladin Mitić“
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je radove na renoviranju i adaptaciji OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu. Prva od tri faze je završena, a direktor škole Ljubiša Karadžić ističe da je ovo najkvalitetnije ulaganje u poslednjih skoro šest godina.
  • 26.10.2020
Petković sa Bratuom o dijalogu i situaciji na Kosovu
„Neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika je prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 26.10.2020
Veliki broj kazni zbog nepoštovanja antikovid mera
Kosovska policija izrekla je u poslednja 24 sata 894 kazne zbog nepoštovanja zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 26.10.2020
OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020