Vesti
Saopštenja

GI Centralno Kosovo uložila žalbu na izborne rezultate

Građanska inicijativa Centralno Kosovo uputila je juče žalbu Izbornom panelu za žalbe i predstavke zatraživši ponovno prebrojavanje glasova na nekoliko mesta u opštini Gračanica.
GI Centralno Kosovo uložila žalbu na izborne rezultate
Kandidati za odbornike ispred GI Centralno Kosovo (Foto GI Centralno Kosovo)

Kako se navodi u saopštenju “Centralnog Kosova” na ovaj korak su se odlučili jer su ubeđeni da su oštećeni makar za jedno mesto opštinskog odbornika, a na osnovu razgovora sa ljudima koji tvrde da su glasali za njih.

“Budući da nikog nismo obavezali ničim niti nudili i obećavali radna mesta i pozicije verujemo ljudima koji tvrde da su nas glasali te smo u odbranu njihovih tvrdnji rešili da uložimo žalbu. Nadamo se da ća nam žalbena komisija izaći u susret i da ćemo uspeti da dokažemo da je bilo namernog ili nenamernog prekrajanja izborne volje građana”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ova građanska inicijativa ne beži od toga da je lista Srpska odnela ubedljivu pobedu, ali da ne žele da im čestitaju na tome “jer su zloupotrebili institucionalne položaje koje su imali kako bi došli do pobede”.

“Budući da smo jedina opcija iz opštine Gračanica koja je uložila žalbu na izborni proces i rezultat želimo da ’’čestitamo’’ političko licemerje kao i ljudski i politički kukavičluk ostalim političkim predstavnicima Srba koji su sve vreme po kafanama pričali o pritiscima, nepravdi i izbornoj krađi, a u osudnom trenutku nisu smogli hrabrosti da javno odbrane čast njihovih glasača već su prećutali sve ono što su tvrdili nedeljama”, stoji u saopštenju ove građanske inicijative.

GI “Centralno Kosovo” nije osvojila nijedno odborničko mesto u skupštini opštine Gračanica, a prema rezultatima Centralne izborne komisije dobili su ukupno 141 glas.Ostale vesti

Eparhija raško-prizrenska izrazila je duboku zabrinutost zbog najnovijih u nizu napada na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

  • 11.05.2021
Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021