Vesti
Saopštenja

Francuska i Nemačka obeležavaju primirje u Prvom svetskom ratu

Francuska i Nemačka svake godine obeležavaju primirje od 11. novembra 1918. kojim su okončane borbe u Prvom svetskom ratu.

Francuska i Nemačka obeležavaju primirje u Prvom svetskom ratu
Ilustracija (Foto Rojters)

"Ova ceremonija je i prilika da se oda počast svima koji su poginuli za Francusku i Nemačku u prošlim i sadašnjim sukobima", saopšteno je iz Nemačke ambasade u Prištini.

Vojna ceremonija pored pogrebnog mesta palih vojnika u Prištini, tokom borbi na Istočnom frontu, biće održana danas u 11:00 časova. Pogrebno mesto se nalazi na pravoslavnom groblju u Dragodanu.

Kao i prethodnih godina, i ove godine ceremonija će biti organizovana u saradnji sa Nemačkom ambasadom na Kosovu.

"Francusko-nemačko prijateljstvo pokazuje da je pomirenje moguće čak i između bivših istorijskih neprijatelja i da može poslužiti kao model za pomirenje na Balkanu. Takođe svedoči o patnjama svih naroda suočenih sa ratnim zverstvima", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Petković: KP naoružana dugim cevima ušla u Opštinu Zubin Potok
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti na sever Kosova poslao policiju sa dugim cevima u prostorije Opštine Zubin Potok, kako bi "nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora i preotme četiri opštine". RTS navodi da je u Zubinom Potoku mirno nakon povlačenja policije.
  • 06.12.2022
Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića

Predsedik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je za savetnika ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića. Radulović je podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

  • 06.12.2022
Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

  • 05.12.2022
Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022