Vesti
Saopštenja

Fondacija Divac: Drugi besplatni IT kurs za stanovnike na Kosovu

Fondacija Ana i Vlade Divac ponovo nudi besplatne IT kurseve za stanovništvo na Kosovu. Ovoga puta je u pitanju prekvalifikacija polaznika.
Fondacija Divac: Drugi besplatni IT kurs za stanovnike na Kosovu
Ilustracija (Foto Fondacija Ana i Vlade Divac)

Kako je saopšteno, u novom, II ciklusu neprofitne škole IT Bootcamp na Kosovu i Metohiji, moguće je prijaviti se za kurs "Razvoj veb stranica" (PHP + WordPress). Proces prijavljivanja je u toku i traje do 10. oktobra ove godine.

"Nastva će se realizovati onlajn, a polaznici će, pored stručnog teorijskog i praktičnog znanja, imati dodatne pripreme za predstavljanje kompanijama. Kurs je namenjen državljanima Republike Srbije koji imaju trajno prebivalište na teritoriji KiM", saopšteno je iz Fondacije.

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku da se formalno obrazuje u sferi informacionih tehnologija.

Kako se navodi, do sada je preko 450 polaznika ovog kampa dobilo posao ili praksu u IT kompanijama širom Srbije.

"Prvi ciklus besplatnih kurseva na Kosovu se uspešno završio, a priliku za posao i praksu je dobilo 50% od ukupnog broja upisanih".

Sve o uslovima prijave kao i formular mogu se pronaći na veb sajtu www.itbootcamp.rs



Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022