Vesti
Saopštenja

Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje besplatne IT kurseve na Kosovu

Fondacija Ana i Vlade Divac raspisala je novi konkurs za neprofitnu školu IT Bootcamp, na Kosovu i Metohiji.
Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje besplatne IT kurseve na Kosovu
Ilustracija (Foto Fondacija Ana i Vlade Divac)

Kako je potvrđeno RTV Kim moguće je prijaviti se za kurs Razvoj veb stranica (PHP + WordPress), a kurs je namenjen državljanima Republike Srbije koji imaju trajno prebivalište na teritoriji KiM.

"Motivisani i vredni pojedinci, koji žele da naprave prvi korak ka IT svetu, dobili su novu šansu da pohađaju besplatne kurseve prekvalifikacije. Nastva će se realizovati onlajn, a polaznici će, pored stručnog teorijskog i praktičnog znanja, imati dodatne pripreme za predstavljanje kompanijama".

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

"Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku da se formalno obrazuje u sferi informacionih tehnologija. Dokaz da u tome i uspeva jeste činjenica da je preko 350 polaznika dobilo posao ili praksu u IT kompanijama, nakon uspešno završenih kurseva prekvalifikacije širom Srbije. Prvi ciklus besplatnih kurseva na Kosovu se uspešno završio a priliku za posao i praksu je dobilo 50% od ukupnog broja upisanih. Najveći broj polaznika se zaposlio u kompaniji W3Lab iz Kosovske Mitrovice.
Kompanija će i u narednom ciklusu biti podrška školi i zapošljavati najbolje polaznike, poručuju iz Fondacije.

Proces prijavljivanja je u toku i traje do utorka 15.06.2021. godine.

Sve o uslovima prijave kao i formular možete naći na veb sajtu www.itbootcamp.rsOstale vesti

Osmani sa predsednikom Skupštine Islanda o saradnji

Predsednica Kosova Vjosu Osmani se tokom posete Islandu sastala i sa predsednikom Skupštine ove zemlje Birgirom Armansonom.

  • 03.02.2023
Osmani na Islandu zatražila podršku za članstvo Kosova u SE i NATO
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se tokom posete Rejkjaviku sa premijerkom Islanda Katrin Jakobsdoutir. "Pošto Island trenutno predsedava Savetom Evrope, diskusije su se fokusirale na unapređenje članstva Kosova u ovoj organizaciji, imajući u vidu njen značaj za osnovne slobode i prava građana Kosova", stoji su saopštenju kabineta Osmanijeve. 
  • 02.02.2023
Rakić uputio protestno pismo međunarodnoj zajednici
Zbog odluke Vlade Kosova o eksproprijaciji privatnih imanja u selu Dren i Lešku na severu Kosova i početku radova na putu koji vodi od magistranog puta iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku, predsednik Srpske liste Goran Rakić je, kako je saopšteno, u ime srpskog naroda, i vlasnika zemlje uputio protestno pismo ambasadorima SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije, Nemačke, kao i šefovima misija EU, UNMIK, OEBS kao i komandantu KFOR-a.
  • 02.02.2023
Vjosa Osmani u radnoj poseti Islandu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Rejkjaviku, na Islandu, saopšteno je iz njenog kabineta.

  • 02.02.2023
Petković: Ne odustajemo od zahteva za formiranje ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Zajednicu srpskih opština nije moguće formirati na Kosovu kao potvrdu, kako je naveo, "njegovog neizlečivog antisrpskog šovinizma".

  • 01.02.2023
Petković: Kurti započeo nelegalne radove u opštini Leposavić

"Aljbin Кurti danas je sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u opštini Leposavić, konkretno selima Dren i Lešak, koju je bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 01.02.2023