Vesti
Saopštenja

Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje besplatne IT kurseve na Kosovu

Fondacija Ana i Vlade Divac raspisala je novi konkurs za neprofitnu školu IT Bootcamp, na Kosovu i Metohiji.
Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje besplatne IT kurseve na Kosovu
Ilustracija (Foto Fondacija Ana i Vlade Divac)

Kako je potvrđeno RTV Kim moguće je prijaviti se za kurs Razvoj veb stranica (PHP + WordPress), a kurs je namenjen državljanima Republike Srbije koji imaju trajno prebivalište na teritoriji KiM.

"Motivisani i vredni pojedinci, koji žele da naprave prvi korak ka IT svetu, dobili su novu šansu da pohađaju besplatne kurseve prekvalifikacije. Nastva će se realizovati onlajn, a polaznici će, pored stručnog teorijskog i praktičnog znanja, imati dodatne pripreme za predstavljanje kompanijama".

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

"Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku da se formalno obrazuje u sferi informacionih tehnologija. Dokaz da u tome i uspeva jeste činjenica da je preko 350 polaznika dobilo posao ili praksu u IT kompanijama, nakon uspešno završenih kurseva prekvalifikacije širom Srbije. Prvi ciklus besplatnih kurseva na Kosovu se uspešno završio a priliku za posao i praksu je dobilo 50% od ukupnog broja upisanih. Najveći broj polaznika se zaposlio u kompaniji W3Lab iz Kosovske Mitrovice.
Kompanija će i u narednom ciklusu biti podrška školi i zapošljavati najbolje polaznike, poručuju iz Fondacije.

Proces prijavljivanja je u toku i traje do utorka 15.06.2021. godine.

Sve o uslovima prijave kao i formular možete naći na veb sajtu www.itbootcamp.rs



Ostale vesti

SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022