Vesti
Saopštenja

Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje besplatne IT kurseve na Kosovu

Fondacija Ana i Vlade Divac raspisala je novi konkurs za neprofitnu školu IT Bootcamp, na Kosovu i Metohiji.
Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje besplatne IT kurseve na Kosovu
Ilustracija (Foto Fondacija Ana i Vlade Divac)

Kako je potvrđeno RTV Kim moguće je prijaviti se za kurs Razvoj veb stranica (PHP + WordPress), a kurs je namenjen državljanima Republike Srbije koji imaju trajno prebivalište na teritoriji KiM.

"Motivisani i vredni pojedinci, koji žele da naprave prvi korak ka IT svetu, dobili su novu šansu da pohađaju besplatne kurseve prekvalifikacije. Nastva će se realizovati onlajn, a polaznici će, pored stručnog teorijskog i praktičnog znanja, imati dodatne pripreme za predstavljanje kompanijama".

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

"Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku da se formalno obrazuje u sferi informacionih tehnologija. Dokaz da u tome i uspeva jeste činjenica da je preko 350 polaznika dobilo posao ili praksu u IT kompanijama, nakon uspešno završenih kurseva prekvalifikacije širom Srbije. Prvi ciklus besplatnih kurseva na Kosovu se uspešno završio a priliku za posao i praksu je dobilo 50% od ukupnog broja upisanih. Najveći broj polaznika se zaposlio u kompaniji W3Lab iz Kosovske Mitrovice.
Kompanija će i u narednom ciklusu biti podrška školi i zapošljavati najbolje polaznike, poručuju iz Fondacije.

Proces prijavljivanja je u toku i traje do utorka 15.06.2021. godine.

Sve o uslovima prijave kao i formular možete naći na veb sajtu www.itbootcamp.rsOstale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021