Vesti
Saopštenja

Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje besplatne IT kurseve na Kosovu

Fondacija Ana i Vlade Divac raspisala je novi konkurs za neprofitnu školu IT Bootcamp, na Kosovu i Metohiji.
Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje besplatne IT kurseve na Kosovu
Ilustracija (Foto Fondacija Ana i Vlade Divac)

Kako je potvrđeno RTV Kim moguće je prijaviti se za kurs Razvoj veb stranica (PHP + WordPress), a kurs je namenjen državljanima Republike Srbije koji imaju trajno prebivalište na teritoriji KiM.

"Motivisani i vredni pojedinci, koji žele da naprave prvi korak ka IT svetu, dobili su novu šansu da pohađaju besplatne kurseve prekvalifikacije. Nastva će se realizovati onlajn, a polaznici će, pored stručnog teorijskog i praktičnog znanja, imati dodatne pripreme za predstavljanje kompanijama".

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

"Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku da se formalno obrazuje u sferi informacionih tehnologija. Dokaz da u tome i uspeva jeste činjenica da je preko 350 polaznika dobilo posao ili praksu u IT kompanijama, nakon uspešno završenih kurseva prekvalifikacije širom Srbije. Prvi ciklus besplatnih kurseva na Kosovu se uspešno završio a priliku za posao i praksu je dobilo 50% od ukupnog broja upisanih. Najveći broj polaznika se zaposlio u kompaniji W3Lab iz Kosovske Mitrovice.
Kompanija će i u narednom ciklusu biti podrška školi i zapošljavati najbolje polaznike, poručuju iz Fondacije.

Proces prijavljivanja je u toku i traje do utorka 15.06.2021. godine.

Sve o uslovima prijave kao i formular možete naći na veb sajtu www.itbootcamp.rsOstale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021