Vesti
Saopštenja

Filjuolo posetio Makedoniju

Komandant Kfora Fračesko Filjuolo razgovarao je danas sa ministrom odbrane Makedonije Zoranom Joleskim o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
Filjuolo posetio Makedoniju
Filjuolo u razgovoru sa ministrom i načelnikom odbrane Makedonije (Foto Kfor)

Filjuolo je sa ministrom odbrane Makedonije razgovarao i o značaju međusobne saradnje u cilju poboljšanja stabilnosti i sveukupne bezbednosti kroz dijalog i saradnju na zapadnom Balkanu.

Komandant Kfora se tokom posete Makedoniji sastao i sa načelnikom odbrane Gorancom Koteskim, a teme razgovora bile su ukupna bezbednosna situacija.

„Istaknut je i važan doprinos pripadnika makedonskih snaga raspoređenih u misijama u inostranstvu i pre svega podrška koju Makedonija kao domaćin pruža Kforu, posebno u logističke svrhe“, navodi se u saopštenju Kfora.

Posetu Makedoniji Filjuolo je iskoristio i kako bi se sastao sa ministarkom unutrašnjih poslova Gordanom Jankuloskom i italijanskim ambasadorom Ernestom Belelijem.Ostale vesti

Petković: Beograd će ponovo pokrenuti pitanje ZSO
Beograd će tokom predstojećih tehničkih razgovora u Briselu ponovo pokrenuti pitanje nesprovođenja dogovora o Zajednici srpskih opština, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na sastanku sa ambasadorom Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom.
  • 28.10.2020
Rakić i Abot o napadima na Srbe i sporazumu iz Vašingtona
Ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić razgovarao je sa ambasadorom Velike Britanije na Kosovu Nikolasom Abotom o bezbednosnoj situaciji, sporazumu iz Vašingtona i predstojećim izborima u Severnoj Mitrovici i Podujevu, saopšteno je iz  MLS-a.
  • 28.10.2020
Kurti pozitivan na koronavirus
Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti saopštio je putem Fejsbuka da je pozitivan na koronavirus i da će ostati u samoizolaciji.
  • 28.10.2020
Petković sa Gajcbilerom o toku dijaloga BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković  razgovarao je sa pomoćnikom državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Simonom Gajcbilerom o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 27.10.2020
Kancelarija za KiM: Organizovana kampanja zastrašivanja
„Upad maskiranih provalnika na imanje porodice Veljka Vuksanovića u Plemetini, peti je napad na Srbe i njihovu imovinu u opštini Obilić u protekla tri meseca, i sada je sasvim jasno da ne sme biti više nikakvog oklevanja u stvaranju uslova za normalan i bezbedan život Srba južno od Ibra”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 27.10.2020
Popović obišao radove na OŠ „Miladin Mitić“
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je radove na renoviranju i adaptaciji OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu. Prva od tri faze je završena, a direktor škole Ljubiša Karadžić ističe da je ovo najkvalitetnije ulaganje u poslednjih skoro šest godina.
  • 26.10.2020