Vesti
Saopštenja

Filjuolo posetio Makedoniju

Komandant Kfora Fračesko Filjuolo razgovarao je danas sa ministrom odbrane Makedonije Zoranom Joleskim o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
Filjuolo posetio Makedoniju
Filjuolo u razgovoru sa ministrom i načelnikom odbrane Makedonije (Foto Kfor)

Filjuolo je sa ministrom odbrane Makedonije razgovarao i o značaju međusobne saradnje u cilju poboljšanja stabilnosti i sveukupne bezbednosti kroz dijalog i saradnju na zapadnom Balkanu.

Komandant Kfora se tokom posete Makedoniji sastao i sa načelnikom odbrane Gorancom Koteskim, a teme razgovora bile su ukupna bezbednosna situacija.

„Istaknut je i važan doprinos pripadnika makedonskih snaga raspoređenih u misijama u inostranstvu i pre svega podrška koju Makedonija kao domaćin pruža Kforu, posebno u logističke svrhe“, navodi se u saopštenju Kfora.

Posetu Makedoniji Filjuolo je iskoristio i kako bi se sastao sa ministarkom unutrašnjih poslova Gordanom Jankuloskom i italijanskim ambasadorom Ernestom Belelijem.Ostale vesti

Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 02.03.2021
SNF: Hram Hrista Spasa izgrađen na zakonit način
Povodom tužbe Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve za navodnu uzurpaciju više od četri hektara zemljišta za izgradnju hrama Hrista Spasa, Srpski nacionali forum naveo je da je zemljište na kome je sagrađena crkva na legalan i zakonit način prenesno na SPC. SNF ističe da je hram izgrađen na zakonit način i u skladu sa svim potrebnim propisima i dozvolama.
  • 02.03.2021
Jevtić razgovarao sa ambasadorom Italije o situaciji na Kosovu

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom. Na sastanku je bilo reči o nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, pandemiji koronavirusa i nasilju.

  • 02.03.2021
OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021