Vesti
Saopštenja

Filjuolo posetio Makedoniju

Komandant Kfora Fračesko Filjuolo razgovarao je danas sa ministrom odbrane Makedonije Zoranom Joleskim o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
Filjuolo posetio Makedoniju
Filjuolo u razgovoru sa ministrom i načelnikom odbrane Makedonije (Foto Kfor)

Filjuolo je sa ministrom odbrane Makedonije razgovarao i o značaju međusobne saradnje u cilju poboljšanja stabilnosti i sveukupne bezbednosti kroz dijalog i saradnju na zapadnom Balkanu.

Komandant Kfora se tokom posete Makedoniji sastao i sa načelnikom odbrane Gorancom Koteskim, a teme razgovora bile su ukupna bezbednosna situacija.

„Istaknut je i važan doprinos pripadnika makedonskih snaga raspoređenih u misijama u inostranstvu i pre svega podrška koju Makedonija kao domaćin pruža Kforu, posebno u logističke svrhe“, navodi se u saopštenju Kfora.

Posetu Makedoniji Filjuolo je iskoristio i kako bi se sastao sa ministarkom unutrašnjih poslova Gordanom Jankuloskom i italijanskim ambasadorom Ernestom Belelijem.Ostale vesti

Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020
Jevtić i Bratu o institucijama i sprečavanju incidenata
Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, razgovarao je danas sa ambasadora OEBS-a na Kosovu, Janom Bratuom o poslednjim incidentima u kojima su Srbi povratnici bili na meti napadača. Na sastanku je zaključeno da je neophodno veće angažovanje svih institucija na Kosovu u rešavanju bezbednosnih incidenata koji su zadnjih meseci pogodili srpsku zajednicu i povratničke sredine.
  • 28.05.2020
UNDP donirao IT opremu Agenciji za hitno upravljanje
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu donirao je 25 tableta Agenciji za hitno upravljanje sa ciljem da se smanji siromaštvo i nejednakost.
  • 28.05.2020