Vesti
Saopštenja

Filjuolo i Atanasiada o važnosti Kfora

Komandant Kfora Frančesko Filjuolo je u razgovoru sa šeficom grčke Kancelarije za vezu Konstatninom Atanasiadom istakao značaj doprinosa grčkih vojnika NATO misiji.
Filjuolo i Atanasiada o važnosti Kfora
Filjuolo i Atanasiada (Foto Kfor)

Tokom ove posete, general Filjuolo i ambasadorka Atanasiada razgovarali su o ukupnom stanju na Kosovu i postignutom napretku u dijalogu između Prištine i Beograda.

U saopštenju Kfora ističe se da su se Filjuolo i Atanasiada složili oko važnosti uloge Kfora kao treće linije odgovora u podršci Kosovskoj policiji, Euleksu i svim lokalnim i međunarodnim organizacijama.

Grčka je trenutno jedna od najznačajnijih nacija koje daju svoj doprinos Kforu, sa preko 200 vojnika angažovanih na Kosovu, koji obavljaju svoje dužnosti u glavnom sedištu KFOR-a, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020