Vesti
Saopštenja

Fijuolo i Froher o Briselskom sporazumu

Frančesko Filjuolo razgovarao sa Ričardom Frohom o aktuelnoj političkoj situaciji na Kosovu i postignutom napretku u dijalogu o normalizaciji odnosa i saradnje između Beograda i Prištine.
Fijuolo i Froher o Briselskom sporazumu
Frančesko Paolo Filjuolo i Ričard Froh (Foto Kfor)

U saopštenju dostavljenom medijima piše da je komandant Kfora Frančesko Filjuolo sa zamenika pomoćnika generalnog sekretara Natoa Ričardom Frohom razgovara i o opštoj situaciji na Kosovu koja obuhvata ulogu Kfora u stvaranju sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja.

Navodi se da je general Filjuolo istakao činjenicu da će Kfor nastaviti da sarađuje i pomaže Ujedinjenim nacijama, Evropskoj uniji, i drugim međunarodnim akterima i da će delovati kao treća linija odgovora, pomažući na taj način u aktivnostima Kosovske policije, Euleksa i svih međunarodnih i lokalnih organizacija.Ostale vesti

Kfor: Izvedena vežba „Ujedinjeni odgovor“
Operacija koju je predvodio Nato, u partnerstvu sa policijom Kosova i misijom Evropske unije za vladavinu prava Euleksom, izvela je integrisanu vežbu bezbednosti kako bi obučila preko 300 učesnika u oblasti kontrole mase i suzbijanje nereda, navaodi se u saopštenju Kfora.
  • 30.10.2020
„Što pre primeniti postignute sporazume“
Dijalog u Briselu je najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja, kazao je šef poslaničke grupe Srpska lista Igor Simić tokom sastanka sa šefom kancelarije i specijalnim predstavnikom EU na Кosovu Tomašom Sunnjogom.
  • 30.10.2020
Pomoć EU privatnom sektoru i izgradnji obdaništa
U okviru podrške kosovskom privatnom sektoru, EU je dodelila 29 ugovora vrednih 10,8 miliona evra kako bi se poboljšale perspektive i mogućnosti za zapošljavanje mladih ljudi, žena i ugroženih grupa na Kosovu.
  • 30.10.2020
Jevtić: Povratak raseljenih na nezadovoljavajućem nivou
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić prisustvovao je sastanku Кomisije za prava i interese zajednica i povratak Skupštine Кosova, kojoj je predstavio izveštaj o radu Ministarstva za zajednice i povratak u 2020. godini. Кomisija broji 18 poslanika iz redova 12 političkih partija koje zastupaju interese nacionalnih zajednica u Skupštini Кosova, navodi se u saopštenju MZZP-a.
  • 28.10.2020
Petković: Beograd će ponovo pokrenuti pitanje ZSO
Beograd će tokom predstojećih tehničkih razgovora u Briselu ponovo pokrenuti pitanje nesprovođenja dogovora o Zajednici srpskih opština, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na sastanku sa ambasadorom Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom.
  • 28.10.2020
Rakić i Abot o napadima na Srbe i sporazumu iz Vašingtona
Ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić razgovarao je sa ambasadorom Velike Britanije na Kosovu Nikolasom Abotom o bezbednosnoj situaciji, sporazumu iz Vašingtona i predstojećim izborima u Severnoj Mitrovici i Podujevu, saopšteno je iz  MLS-a.
  • 28.10.2020