Vesti
Saopštenja

Federika Mogerini sutra u Prištini i Mitrovici

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini posetiće sutra Kosovo u okviru balkanske turneje. 
Federika Mogerini sutra u Prištini i Mitrovici
Federika Mogerini (Foto Kim arhiva)

Mogerinijeva će se kako je najavljeno u Prištini sastati sa predsednikom Hašimom Tačijem, predsednikom Skupštine Kadrijem Veseljijem i premijerom Isom Mustafom.

Šefica diplomatije Evropske unije sastaće se i sa liderima parlamentarnih političkih stranaka.

Kancelarija Evropske unije na Kosovu saopštila je da će Mogerinijeva sutra posetiti i most u Mitrovici.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost u okviru višednevne posete zemljama Zapadnog Balkana već je posetila Podgoricu, Sarajevo i Skoplje, danas boravi u Beogradu, sutra na Kosovu, a planirano je da obiđe i Albaniju.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020