Vesti
Saopštenja

Federika Mogerini sutra u Prištini i Mitrovici

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini posetiće sutra Kosovo u okviru balkanske turneje. 
Federika Mogerini sutra u Prištini i Mitrovici
Federika Mogerini (Foto Kim arhiva)

Mogerinijeva će se kako je najavljeno u Prištini sastati sa predsednikom Hašimom Tačijem, predsednikom Skupštine Kadrijem Veseljijem i premijerom Isom Mustafom.

Šefica diplomatije Evropske unije sastaće se i sa liderima parlamentarnih političkih stranaka.

Kancelarija Evropske unije na Kosovu saopštila je da će Mogerinijeva sutra posetiti i most u Mitrovici.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost u okviru višednevne posete zemljama Zapadnog Balkana već je posetila Podgoricu, Sarajevo i Skoplje, danas boravi u Beogradu, sutra na Kosovu, a planirano je da obiđe i Albaniju.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021