Vesti
Saopštenja

Farmaceutska inspekcija izvršila 635 provera i izrekla 114 kazni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je farmaceutska inspekcija u periodu od januara do avgusta ove godine izvršila 635 inspekcijskih provera i kaznila 114 subjekata.
Farmaceutska inspekcija izvršila 635 provera i izrekla 114 kazni
Ilustracija (Foto Getty images)

"Usled inspekcijskih provera kažnjena su 54 subjekta koji su posedovali nedozvoljene proizvode, dok je u 43 slučaja utvrđeno da nema diplomiranog farmaceuta, kako je definisano zakonom".

Takođe, u ovom periodu, inspekcija je preduzela mere protiv četiri privatne zdravstvene ustanove koje nisu posedovale licencu.

"Za sve slučajeve koji su narušili javno zdravlje preduzete su mere prema zakonskim ovlašćenjima", stoji u saopštenju.

Ministar zdravlja Arben Vitia posetio je Zdravstvenu inspekciju, te izjavio da će inspektori od septembra imati povećanje plata u iznosu od 250 evra.

"Uskoro će biti povećani inspekcijski kapaciteti, a nakon završetka procedura zapošljavanja, broj zdravstvenih inspektora će se povećati sa 12 na 37", naveo je on.

U cilju zaštite javnog zdravlja, pružanja kvalitetnih zdravstvenih usluga i primene zakona, iz Ministarstva zdravlja Kosova su pozvali građane da sarađuju i prijave sumnjive aktivnosti institucija.Ostale vesti

Srpska lista: Kurti koristi institucije za obračun sa Srbima

Nakon javno izrečene pretnje da će srpski narod i članovi Srpske liste “platiti i patiti” na Кosovu se sprovodi najstrašniji pritisak na naš narod i članove Srpske liste od strane režima Aljbina Кurtija, naveli su iz ove partije nakon bacanja tri eksplozivne naprave u dvorišta dvojice Srba, inače njihovih članova. Osvrnuli su se i na izjavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svećlje koji tvrdi da je ručna bomba koja je bačena u Bošnjačkoj mahali znak revolta zbog hapšenja trojice Srba, dodajući da je Svećlja bez "ikakvih dokaza" za ovaj događaj okrivio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • 22.09.2023
Srpska lista o govoru Vučića u UN: Srbija svom snagom na strani prava i protiv nasilja
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je, svojim govorom pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija potvrdio da je veliki državnik i da Srbija nije šaka zobi koju svaka vrana može da pokljuca, već država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima", poručila je Srpska lista nakon Vučićevog govora na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
  • 21.09.2023
Кfor izvodi vežbu na severoistoku Кosova
Misija KFOR-a saopštila je da će sprovesti vežbu “Robust Ram” na severoistoku Kosova koja će trajati do 27. septembra.
  • 21.09.2023
SNV se pita zašto svi ćute
Organizacioni odbor Sabora Srpskog nacionalnog veća (SNV) konstatuje u pisanom saopštenju za javnost da su u Beogradu "svi zanemeli": opozicija, nevladine organizacije, intelektualci i dodaje da pojedini mediji "izbegavaju da objave saopštenja Srpskog nacionalnog veća Кosova i Metohije" jer "ne vide da je borba SNV (...) u stvari borba za demontiranje Vučićevog režima".
  • 20.09.2023
Kancelarija za KiM: Novo zaoštravanje i unošenje nemira među Srbe

Nakon privođenja dvojice Srba sa severa Kosova, iz Kancelarije za Kosovo i Meotohiju poručuju da je "jasno je da je po sredi novo zastrašivanje" situacije i, kako navode, unošenje nemira među Srbe koji ne žele da napuste ognjišta.

  • 20.09.2023
Srpska lista o  hapšenju u Mitrovici i Zvečanu

Iz Srpske liste navode da su danas u Severnoj Mitrovici i Zvečanu "na prevaru" uhapšena dva Srbina.

  • 20.09.2023