Vesti
Saopštenja

EU zabrinuta zbog incidenata u srpskim sredinama na Kosovu

Misija EU u Prištini saopštila je da je zabrinuta zbog ponavljanja bezbednosnih incidenata prema nevećinskim zajednicama na Kosovu, posebno Srbima.
EU zabrinuta zbog incidenata u srpskim sredinama na Kosovu
Ilustracija (Foto TRT)

Iz misije ohrabruju nadležna tela da preduzmu brzu akciju privodjenja počinitelja pravdi.

Unazad 10 dana u više srpskih sredina na Kosovu opljačkano je nekoliko domaćinstava, zapaljene su i izgorele tri kuće, a u selu Gojbulja kod Vučitrna na zgradi Osnovne škole u kojoj se nastava pohađa na srpskom jeziku ispisani su grafiti OVK i dvoglavog orla.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020