Vesti
Saopštenja

EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra

Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Tomaš Sunjok (Foto Kancelarija EU na Kosovu)

U saopštenju Kancelarije EU na Kosovu se navodi, da će pomenuti projekti omogućiti pružanje podrške, socijalne zaštite, kao i ekonomski oporavak najugroženijim grupama na Kosovu, u koje spadaju deca i žene.

"Cilj projekata je pomaganje i oko 8.000 porodica koje žive u siromaštvu, kao i porodice koje pripadaju manjinskim grupama ili nisu zvanično registrovane", dodaje se u saopštenju.

Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok, kazao je "da je pandemija koronavirusa stvorila osećaj izolovanosti među pojedincima i destabilizovala društveni život".

„Zbog toga sa zadovoljstvom pokrećemo ovaj program, koji će doprineti jačanju solidarnosti i socijalne kohezije u našim zajednicama, duboko uzdrmanim dramatičnim efektom pandemije i njenim uticajem na živote ljudi“, poručio je Sunjok.

Ambasador Sunjok je rekao i da Evropska unija zajedno sa partnerima ulaže trud kako bi se zapadnom Balkanu obezbedio pristup antikovid vakcinama.

Projekte koji su pokrenuti danas realizovaće Program UN za razvoj (UNDP), "Spasite decu" (Save the Children) i međunarodna organizacija za migracije (IOM), u saradnji sa kosovskim ministarstvom za rad i socijalna pitanja.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021