Eparhija raško-prizrenska upozorava na sumnjive aktivnosti humanitarne organizacije "28. juni"

Eparhija raško-prizrenska po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa Teodosija, upozorava na sumnjive aktivnosti organizacije „28. juni“ koja se predstavlja kao najaktivnija humanitarna organizacija za pomoć Srbima na KiM, takođe kao i borac za prava Srba.

Podeli ovaj članak sa:
 • Episkop Teodosije (Foto Kim)

U saopštenju se navodi da pomenuta organizacija nikada nije sarađivala sa Eparhijom raško-prizrenskom, kao i da rade potpuno bez blagoslova Crkve, “za razliku od brojnih proverenih i iskreno angažovanih humanitarnih organizacija za pomoć našem narodu”.

Na osnovu prikupljenih informacija postoje više nego očigledne indikacije o mogućim zloupotrebama koje ova organizacija vrši, čime prikriva netransparentno prikupljanje sredstava za Srbe medijskom kampanjom preko društvenih mreža, stoji u saopštenju.

Eparhija je sveštenstvu i monaštvu zabranila svaki kontakt sa ovom organizacijom i apeluje na vernike da budu oprezni na moguće zloupotrebe finansijske prirode, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Srpska lista: Spremni smo na još jaču borbu za opstanak i ostanak na KIM

  Srpska lista: Spremni smo na još jaču borbu za opstanak i ostanak na KIM

  "Srpska lista i srpski narod na Кosovu i Metohiji apsolutno su svesni pretnji i svih pojačanih pritisaka na Srbe koji će, od strane političkih prvaka kosmetskih Albanaca i njihovih sponzora, uslediti nakon ostavke Ramuša Haradinaja. Spremni smo na još jaču borbu za opstanak i ostanak na svojim vekovnim ognjištima", saopšteno je iz Srpske liste.

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane