Vesti
Saopštenja

Eparhija raško-prizrenska pomogla porodice u poplavljenim područjima

U prethodnom periodu predstavnici Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske pomogle su porodice koje su bile pogođene poplavama. Najugroženijim domaćinstvima uručena je pomoć u vidu bele tehnike, nameštaja i sanitarije.
Eparhija raško-prizrenska pomogla porodice u poplavljenim područjima
Pomoć Eparhije porodicama koje su pretrpele poplave (Foto Eparhija)

Kako je navedeno iz eparhije, u planu je da se izvrši sanacija poplavom oštećenih domova.

"Usled vremenskih nepogoda koje su početkom januara zahvatile ceo region, ali i prostore Кosova i Metohije, došlo je do izlivanja reka, potoka i podzmenih voda, pri čemu je došlo do formiranja bujičnog vala koji je pogodio veliki deo opština u kojima Srbi čine većinski deo stanovništva. Pričinjena je ogromna materijalna šteta, pri čemu je došlo do ozbiljnih oštećenja na stambenim i pomoćnim objektima, kao i na poljoprivrednim površinama", podsećaju iz Eparhije raško-prizrenske.

Vladika Teodosije pozvao je tom prilikom sve uprave manastira i crkvenih opština na teritoriji ove eparhije, kao i verni narod, da se svojim skromnim prilozima uključe u dobrotvornu akciju i time pokažu solidarnost sa porodicama koje su pretrpele štetu u poplavama.

Od priloga koji su dati na račun Eparhije je uplaćeno 56.000 evra. Eparhija raško-prizrenska uputila je zahvalnost svim dobrotvorima koji su, kako navode, nesebično pomogli ugroženim porodicama i na taj način saosećali sa njima.

 Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021