Vesti
Saopštenja

Ekskurzija u Ivanjici za 500 dece sa Kosova

Кancelarija za Кosovo i Metohiju je u saradnji sa opštinom Ivanjica organizovala sedmodnevno rekreativno putovanje i školu plivanja u Ivanjici za 500 dece sa Kosova.
Ekskurzija u Ivanjici za 500 dece sa Kosova
Prva grupa dece koja je otputovala u Ivanjicu (Foto Kancelarija za KiM)

Putovanje je organizovano za decu uzrasta od 10 do 12 godina koja će na ovu ekskurziju odlaziti podeljena u 5 grupa, po 100 učenika, a smenjivaće se na nedelju dana.

Devojčice i dečaci će tokom boravka u ovom gradu biti obezbeđena škola plivanja, uz organizovanje niza dodatnih aktivnosti, kao što su radionice sa animatorima, obilazak znamenitosti Ivanjice i okoline i druge sportsko rekreativne aktivnosti.

Prvu grupu đaka koja već boravi u Ivanjici obišla je pomoćnica direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju, Svetlana Miladinov.

 Ostale vesti

Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022
Kancelarija za KiM: Postavljena kosovska zastava na autobus sa Srbima
Danas su u Peći dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena. Na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu. Slučaj je prijavljen policiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2022
Osmani i Gervala na sastanku sa Stoltenbergom
Predsednica Kosova Vjosa Osmani i zamenica premijera Donika Gervala, ujedno i ministarka spoljnih poslova i dijaspore, tokom posete Njujorku, sastale su se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
  • 22.09.2022
UNS raspisao konkurs za nagradu
Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za nagradu „Đoko Vještica“ za 2022. godinu. Tekstovi i medijski prilozi koji motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost mogu se poslati najkasnije 19. oktobra.
  • 21.09.2022