Vesti
Saopštenja

Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”

Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
JKP

Tim povodom, član Borda ovog preduzeća Dejan Dimitrijević je kazao da je JKP "Ekologija" preuzela posao od regionalne kompanije "Pastrimi".

“Ekologija je paralelno sa ostalim procesima uspostavljanja preduzeća i administrativnim procedurama radila na tehničkom i operativnom planu. Bilo je različitih interpretacija naše saradnje, pošto smo mi preuzeli posao od regionalne kompanije “Pastrimi” koja je pre nas obavljala poslove na teritoriji opštine Gračanica. Mi smo naravno sve vreme bili u kontaktu sa njima i dogovorili neke vidove saradnje kako bi što bolje pružili usluge svim građanima na teritoriji opštine Gračanica", rekao je Dimitrijević i dodao da ova kompanija sada ima kapacitet od četiri vozila za odvoženje otpada.

Dimitrijević se zahvalio rukovodstvu Regionalne kompanije “Pastrimi” kao i direktoru Javnih službi opštine Gračanica, Vladici Trajkoviću na tome što su pružili podršku i prepoznali potencijal ovog preduzeća.Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021