Vesti
Saopštenja

Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”

Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
JKP

Tim povodom, član Borda ovog preduzeća Dejan Dimitrijević je kazao da je JKP "Ekologija" preuzela posao od regionalne kompanije "Pastrimi".

“Ekologija je paralelno sa ostalim procesima uspostavljanja preduzeća i administrativnim procedurama radila na tehničkom i operativnom planu. Bilo je različitih interpretacija naše saradnje, pošto smo mi preuzeli posao od regionalne kompanije “Pastrimi” koja je pre nas obavljala poslove na teritoriji opštine Gračanica. Mi smo naravno sve vreme bili u kontaktu sa njima i dogovorili neke vidove saradnje kako bi što bolje pružili usluge svim građanima na teritoriji opštine Gračanica", rekao je Dimitrijević i dodao da ova kompanija sada ima kapacitet od četiri vozila za odvoženje otpada.

Dimitrijević se zahvalio rukovodstvu Regionalne kompanije “Pastrimi” kao i direktoru Javnih službi opštine Gračanica, Vladici Trajkoviću na tome što su pružili podršku i prepoznali potencijal ovog preduzeća.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020
Savet EU će odlučiti kada se završava mandat Specijalizovanih veća
"Specijalizovano veće Ustavnog Suda donelo je odluku po zahtevu za ocenu ustavnosti predloga amandmana po članu 162 Ustava Kosova u vezi sa Specijalizovanim većima i Specijalizovanim tužilaštvom, da predloženi ustavni amandmani umanjuju prava i slobode zajemčene poglavljem II Ustava", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Haga.
  • 26.11.2020
Petković sa ambasadorom Finske o Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Finske u Srbiji Кimom Lahdevirtom, o bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu, navodi se u saopštenju.
  • 26.11.2020
MZZP: Završetak radova u opštini Novo Brdo za deset dana
U cilju poboljšanja infrastrukture na lokacijama od sela Gornje Кusce do Stanišora u opštini Novo Brdo, Ministarstvo za zajednice i povratak je uz podršku Кancelarije Evropske unije na Кosovu, finansiralo izgradnju prilaznog puta ovim selima, kao i asfaltiranje dela puta u selu Prekovce u istoimenoj opštini.
  • 26.11.2020