Vesti
Saopštenja

Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”

Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
JKP

Tim povodom, član Borda ovog preduzeća Dejan Dimitrijević je kazao da je JKP "Ekologija" preuzela posao od regionalne kompanije "Pastrimi".

“Ekologija je paralelno sa ostalim procesima uspostavljanja preduzeća i administrativnim procedurama radila na tehničkom i operativnom planu. Bilo je različitih interpretacija naše saradnje, pošto smo mi preuzeli posao od regionalne kompanije “Pastrimi” koja je pre nas obavljala poslove na teritoriji opštine Gračanica. Mi smo naravno sve vreme bili u kontaktu sa njima i dogovorili neke vidove saradnje kako bi što bolje pružili usluge svim građanima na teritoriji opštine Gračanica", rekao je Dimitrijević i dodao da ova kompanija sada ima kapacitet od četiri vozila za odvoženje otpada.

Dimitrijević se zahvalio rukovodstvu Regionalne kompanije “Pastrimi” kao i direktoru Javnih službi opštine Gračanica, Vladici Trajkoviću na tome što su pružili podršku i prepoznali potencijal ovog preduzeća.Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020