Vesti
Saopštenja

Dva hapšenja u Štrpcu

Uprava za istraživanje teških zločina (DHKR) u Prištini, u saradnji sa Kosovskom policijom, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Uroševcu za kontrolu kuća i pratećih objekata, uhapsila je dva osumnjičena u akciji „Brezovica“ i pretresla sedam različitih lokacija u Štrpcu, među njima i zgradu Privremenog organa opštine Štrpce, saopšteno je iz Osnovnog tužilaštva u Uroševcu.
Dva hapšenja u Štrpcu
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu (Foto OT Uroševac)

Odlukom državnog tužioca, uhapšenima: cariniku N.G. i predsedniku UO "Ski centar Brezovica" S.I. je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita iz člana 421. Krivičnog zakona Kosova (KZK).

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu će protiv istih, u zakonskom roku, podneti zahtev za određivanje sudskog pritvora Osnovnom sudu u Uroševcu.Ostale vesti

Petković: EEAS da zauzme odlučniji stav
Saopštenje Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS) potpuno je promašeno, kao i niz prethodnih apela briselske administracije, kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odgovarajući na apel EEAS-a da se dve strane suzdrže od zapaljivih izjava.
  • 14.08.2022
Princ Filip: Obnoviti istragu zločina u Goraždevcu
Princ Filip Karađorđević poručio je danas, na 19. godišnjicu zločina nad srpskom decom u Goraždevcu, da je ovaj zločin velika sramota na obrazu međunarodne zajednice i da istragu treba obnoviti.
  • 13.08.2022
Nastavlja se kampanja o preregistraciji vozila na
Ministarstvo Unutrašnjih Poslova Kosova navelo je u saopštenju za javnost da se nastavlja informativna kampanja o opremanju registarskim tablicama "RKS".
  • 12.08.2022
’’Kulturno nasleđe pod neprekidnom pretnjom’’
Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je povodom izjave kosovskog ministra kulture Hajrule Čekua da je prisustvo KFOR oko manastira Visoki Dečani "simbolično" i da Srbija zloupotrebljava pravoslavne crkve na Kosovu, saopštilo da su Dečani jedini spomenik u Evropi koji se (više od) 20 godina nalazi pod snažnom vojnom zaštitom.
  • 11.08.2022
Rakić i gradonačelnici severa Kosova sa komandantom KFOR-a
"Očuvanje mira i stabilnosti je naš primarni cilj, zbog toga KFOR mora ostatim garant da bezbednosna situacija na Kosovu neće eskalirati, usled neslaganja sa Prištinom i najava da će se posle 1. septembra nastaviti sa sprovođenjem odluke o preregistraciji vozila i izdavanjem ulazno izlaznih dokumemata“, navodi se u sapštenju za javnost sa sastanka ministra Gorana Rakića i gradonačelnika sa severa Kosova sa komandantom KFOR-a.
  • 11.08.2022
Petković sa Hilom o situaciji na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristoferom Hilom koga je detaljno upoznao sa poslednjim akcijama Prištine i izrazio zabrinutost zbog sve češćih poziva na rat i sukobe, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 11.08.2022