Vesti
Saopštenja

Dva dana do isteka roka za redovno godišnje prijavljivanje imovine

Ostala su još dva dana za izvršenje zakonske obaveze redovnog godišnjeg prijavljivanje imovine na Kosovu. Ovom zahtevu jo[ uvek nije nije odgovorilo 1.426 (29.93%) javnih zvaničnika, saopšteno je iz kosovske Agencije za borbu protiv korupcije.
Dva dana do isteka roka za redovno godišnje prijavljivanje imovine
Ilustracija (Foto Pixabay)

Od svakog visokog javnog zvaničnika se u toku zakonskog roka zahteva tačno prijavljivanje imovine, prihoda, poklona i bilo koje druge materijalne koristi ili finansijske obaveze nastale u zemlji ili inostranstvu.

Agencija za borbu protiv korupcije je angažovala sve potrebne ljudske i materijalne resurse za uspešno zaključavanje ovog procesa, dodaje se u sopštenju dostavljenom medijima.

Još jednom se podsećaju visoki javni zvaničnici koji još nisu ispunili ovu svoju zakonsku obavezu da imovinu prijave tačno i blagovremeno. U suprotnom, Agencija za borbu protiv korupcije će protiv svakog od njih podneti krivičnu prijavu u skladu sa članom 430. Krivičnog zakonika Kosova.Ostale vesti

Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022