Dušanu Kozarevu zabranjen ulazak na Kosovo

Zameniku direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju, Dušanu Кozarevu, danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Merdare uđe na Kosovo, saopštila je Kancelarija za KiM.

Podeli ovaj članak sa:
  • Prelaz Merdare (Foto arhiva Kim)

"Reč je o drugoj protivpravnoj i antidemokratskoj zabrani koja je u jednom danu primenjena prema predstavnicima naše Кancelarije".

Кozarev se uputio u Prizren, gde je trebalo da otvori pesničke susrete "Lazar Vučković", u organizaciji Ustanove za novinsko-izdavačku delatnost "Panorama- Jedinstvo", navode u saopštenju.

"Zabrana Кozarevu, dakle, nije samo čin političkog nasilja, već i direktni napad na pravo srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, da slobodno neguje svoj identitet i kulturu. Ovakav aparthejd nije viđen u savremenoj Evropi i pozivamo međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava da se probude i reaguju na brutalne izlive mržnje i šovinizma prema srpskom narodu, koji proteklih dana dolaze iz Prištine. Albanski separatisti neće zabranama i političkim terorom slomiti duh srpskog jedinstva i otpora na Кosovu i Metohiji i istisnuti Republiku Srbiju iz njene južne pokrajine", zaključeno je saopštenju Kancelarije za KiM.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane