Države Latinske Amerike ne priznaju Kosovo

Diplomatski predstavnici nekoliko latinoameričkih zemalja potvrdili stav o nepriznavanju Kosova u razgovoru sa Markom Đurićem.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić (Foto B92)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa diplomatama Argentine, Kube, Meksika, Venecuele i Brazila koji su potvrdili da njihove države ne nameravaju da preinače svoj stav o nepriznavanju Kosova.

Đurić je  tokom razgovora informisao diplomate o toku dijaloga Beograda i Prištine.

„Srbija je, prema rečima direktora Đurića, opredeljena da neguje i unapređuje tradicionalno prijateljske odnose sa državama Latinske Amerike i očekuje nastavak njihove podrške kada je reč o Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Sastanku sa Markom Đurićem prisustvovali su ambasador Argentine Rikardo Fernando Fernandez, ambasadorka Kube Adela Majra Ruis Garsija, ambasador Meksika Hose Evaristo Ramon Šilotl Ramirez, otpravnica poslova Ambasade Venecuele Dia Nader de el Andari i otpravnik poslova Ambasade Brazila Artur Enrike Viljanova Nogeira.

Ostale vesti

 • Hašim Tači sa premijerom Japana Šinzo Abeom

  Hašim Tači sa premijerom Japana Šinzo Abeom

  Predsednik Kosova Hašim Tači je u poseti Japanu gde će učestvovati na ceremoniji krunisanju cara Naruhita. Tačija je na samom početku službene posete dočekao premijer Japana Šinzo Abe, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

 • Hašim Tači otputovao u Japan

  Hašim Tači otputovao u Japan

  Predsednik Kosovo Hašim Tači otputovao je danas u Japan, gde će učestvovati na svečanosti krunisanja cara Naruhitoa, u utorak 22. oktobra, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

 • SL: Kurti priziva ratne sukobe, najavom otimanja

  SL: Kurti priziva ratne sukobe, najavom otimanja "Trepče"

  "Srpski narod na Кosovu i Metohiji i Srpska lista nikada neće dozvoliti realizaciju antisrpskih, protivzakonitih i opasnih namera Prištine i prizivanje ratnih sukoba, te ćemo zajedno sa našim građanima pružiti najodlučniji otpor ovakvim aktivnosti na uvek i na svakom koraku, a u cilju zaštite prava i interesa srpskog naroda", saopštila je Srpska lista.

 • Srpska lista zahteva oslobađanje uhapšenih

  Srpska lista zahteva oslobađanje uhapšenih

  Srpska lista najoštrije osuđuje upad naoružanih specijalnih jedinica kosovske policije na sever Кosova. “Zahtevamo da se neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu”, navodi se u saopštenju ove političke partije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane