Vesti
Saopštenja

Drenovac: Ukradena krava povratniku

Povratniku u selo Drenovac u opštini Klina Ranku Bogićeviću prošle noću nepoznati počinioci ukrali su kravu, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
Drenovac: Ukradena krava povratniku
Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

Ministarstvo za zajednice i povratak najoštrije je osudilo krađu, ističući da napadi i zastrašivanja povratničkih porodica negativno utiču na povratak Srba na Kosovo.

„ Ovakvi i slični događaji koji se, po ko zna koji put, dešavaju povratnicima, usporavaju i onako nedovoljno brz proces povratka”, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić zahteva najhitniju reakciju nadležnih i pronalaženje počinilaca napada na imovinu povratnika.

 „Kosovska policija i ostali faktori koji se bave bezbednošću na Kosovu, moraju najhitnije da reaguju, kako bi ljudi iz nevećinskih zajednica koji su se vratili, oni koji nameravaju da se vrate i oni koji već žive na Kosovu, dobili jasnu poruku, da još neko osim Ministarstva za povratak brine o njima“, kaže Jevtić.

On naglašava da je prinuđen da samostalno traži zaštitu za povratnike.

“Ako se sa zastrašivanjima povratnika i napadima na njihovu imovinu nastavi, a počinioci ni u jednom slučaju ne budu pronađeni i adekvatno kažnjeni, ja kao ministar za zajednice i povratak moraću da za povratnike tražim neku drugu vrstu zaštite“, zaključuje Jevtić.Ostale vesti

Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020
Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020
Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020