Vesti
Saopštenja

“Dragan Jablanović za nas politički više ne postoji“

Gradonačelnik Leposavica Dragan Jablanović javno je saopštio da je “eksponent antisrpske politike“ i da je njegov zadatak “razbijanje jedinstva srpskog naroda“ na severu Kosova, saopštili su predstavnici Srba sa severa Kosova.
“Dragan Jablanović za nas politički više ne postoji“
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Ovo saopštenje potpisuju gradonačilnici Goran Rakić, Vučina Janković i Stevan Vulović, predsednici privremenih organa Zoran Todić, Aleksandar Spirić i Ivan Todosijević i ministar administracije i lokalne samouprave Ljubomir Marić.

Oni smatraju da je Dragan Jablanović, saopštivši da se ograđuje od odluke o prekidu saradnje sa Kforom, sam sebe osudio na izolaciju i, što njih tiče, on politički ne postoji.

“Već dugo do nas dolaze informacije o njegovim nezakonitim aktivnostima, kontaktima sa stranim obaveštajnim službama i kosovskom tajnom policijom, ali niko nije verovao da će Jablanović biti toliko besraman da praktično podrži odluku Kfora da prošvercuje na sever Kosmeta prištinski politički establišment koji sprečava uspostavljanje ZSO, čime je udaren javni šamar čitavom ovdašnjem srpskom narodu“, piše u saopštenju.

U saopštenju se dalje dodaje da “ako ovome dodamo i pokušaj instaliranja novog zdravstvenog i obrazovnog sistema protivno volji naroda u opštini Leposavić, na čemu Jablanović predano radi u poslednje vreme, jasno je da on nema više nijedan osnov da se predstavlja kao zastupnik interesa srpskog naroda“.Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023