Vesti
Saopštenja

Dr Vasić podneo ostavku

Dr Jovica Vasić podneo je ostavku na mesto direktora Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu u Opštini Gračanica.
Dr Vasić podneo ostavku
Dr Jovica Vasić (Foto arhiva KIM)

Dr Vasić je, kako je naveo u obrazloženju, dao ostavku zbog „izuzetno teške situacije u zdravstvenom sistemu“.

„Ostavku podnosi zbog izuzetno teške situacije u zdravstvenom sistemu, potrebe da se izvrše drastične promene u zdravstvenom sistemu,  kao i zbog  poslednjih dešavanja vezanih za saobraćajnu nesreću u blizini Livađa kada su teško povređena dva dečaka“, navodi se u saopštenju informativne službe Opštine Gračanica.

Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović izjavio je da će zatražiti razgovore na najvišem nivou „zbog izuzetno teških uslova i problema koji otežavaju rad zdravstvenog sistema na teritoriji opštine“.Ostale vesti

Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 02.03.2021
SNF: Hram Hrista Spasa izgrađen na zakonit način
Povodom tužbe Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve za navodnu uzurpaciju više od četri hektara zemljišta za izgradnju hrama Hrista Spasa, Srpski nacionali forum naveo je da je zemljište na kome je sagrađena crkva na legalan i zakonit način prenesno na SPC. SNF ističe da je hram izgrađen na zakonit način i u skladu sa svim potrebnim propisima i dozvolama.
  • 02.03.2021
Jevtić razgovarao sa ambasadorom Italije o situaciji na Kosovu

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom. Na sastanku je bilo reči o nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, pandemiji koronavirusa i nasilju.

  • 02.03.2021
OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021