Vesti
Saopštenja

Donirani računari za škole

Opština Gračanica donirala je osnovnim i srednjim školama na teritoriji lokalne samouprave 27 kompjutera za digitalizaciju rada škola. Istovremeno su predstavnici misije UNMIК poklonili 30 tablet uređaja za decu slabijeg materijalnog stanja za praćenje onlajn nastave.
Donirani računari za škole
Dodela računara (Foto Opština Gračanica)

Kako je saopšteno, predsednik Opštine Srđan Popović i direktorka obrazovanja Brankica Nićić dodelili su računare školama u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici. Direktorima ovih škola uručio ih je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović,

„Nećemo stati u poboljšavanju uslova rada svih obrazovnih ustanova na našoj teritoriji. Želimo najbolje uslove za naše učenike i nastavnike. Sada smo obezbedili 27 računara koji će biti od velike pomoći za digitalizaciju rada škola. U tom cilju sarađujemo i sa organizacijama i uspešna saradnja sa UN-om je doprinela tome da smo dobili 30 tableta za isto toliko učenika koji nisu u stanju da ih priušte, a koji će im pomoći pri onlajn nastavi“, kazao je Popović.

„Opština Gračanica i Odeljenje obrazovanja vode brigu o svim školama i tu brigu će nastaviti ubuduće, što pokazuje da smo pre početka školske godine dezinfikovali sve školske objekte i obzebedili odgovarajuće količine dezinfekcionih sredstava“, rekla je Nićić.

Direktori veruju da će im novi računari pomoći u obavljanju nastave.

„Opština Gračanica kontinuirano pomaže školama, potrebe su velike i imamo obećanja da će ovakvih akcija i pomoći biti i dalje. Škole nemaju sopstvene prihode i zavise od institucija, tako da se zahvaljujemo na današnjoj donaciji koja će pomoći pri izvođenju onlajn nastave“, kazao je direktor OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubiša Кaradžić.

„Računari će pomoći našim službama da što bolje obavljaju svoje redovne obaveze. Zahvaljujemno se i u ime učenika koji su danas dobili tablete, koji će im olakšati praćenje onlajn nastave ukoliko do toga opet dođe“, rekao je Dragan Maksimović, direktor OŠ „Кnez Lazar“ iz Donje Gušterice.

Кompjuterske konfiguracije dobile su devet osnovnih i osam srednjih škola na teritoriji optšine Gračanica.Ostale vesti

Petković sa Gajcbilerom o toku dijaloga BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković  razgovarao je sa pomoćnikom državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Simonom Gajcbilerom o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 27.10.2020
Kancelarija za KiM: Organizovana kampanja zastrašivanja
„Upad maskiranih provalnika na imanje porodice Veljka Vuksanovića u Plemetini, peti je napad na Srbe i njihovu imovinu u opštini Obilić u protekla tri meseca, i sada je sasvim jasno da ne sme biti više nikakvog oklevanja u stvaranju uslova za normalan i bezbedan život Srba južno od Ibra”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 27.10.2020
Popović obišao radove na OŠ „Miladin Mitić“
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je radove na renoviranju i adaptaciji OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu. Prva od tri faze je završena, a direktor škole Ljubiša Karadžić ističe da je ovo najkvalitetnije ulaganje u poslednjih skoro šest godina.
  • 26.10.2020
Petković sa Bratuom o dijalogu i situaciji na Kosovu
„Neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika je prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 26.10.2020
Veliki broj kazni zbog nepoštovanja antikovid mera
Kosovska policija izrekla je u poslednja 24 sata 894 kazne zbog nepoštovanja zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 26.10.2020
OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020