Vesti
Saopštenja

Donirani računari za škole

Opština Gračanica donirala je osnovnim i srednjim školama na teritoriji lokalne samouprave 27 kompjutera za digitalizaciju rada škola. Istovremeno su predstavnici misije UNMIК poklonili 30 tablet uređaja za decu slabijeg materijalnog stanja za praćenje onlajn nastave.
Donirani računari za škole
Dodela računara (Foto Opština Gračanica)

Kako je saopšteno, predsednik Opštine Srđan Popović i direktorka obrazovanja Brankica Nićić dodelili su računare školama u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici. Direktorima ovih škola uručio ih je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović,

„Nećemo stati u poboljšavanju uslova rada svih obrazovnih ustanova na našoj teritoriji. Želimo najbolje uslove za naše učenike i nastavnike. Sada smo obezbedili 27 računara koji će biti od velike pomoći za digitalizaciju rada škola. U tom cilju sarađujemo i sa organizacijama i uspešna saradnja sa UN-om je doprinela tome da smo dobili 30 tableta za isto toliko učenika koji nisu u stanju da ih priušte, a koji će im pomoći pri onlajn nastavi“, kazao je Popović.

„Opština Gračanica i Odeljenje obrazovanja vode brigu o svim školama i tu brigu će nastaviti ubuduće, što pokazuje da smo pre početka školske godine dezinfikovali sve školske objekte i obzebedili odgovarajuće količine dezinfekcionih sredstava“, rekla je Nićić.

Direktori veruju da će im novi računari pomoći u obavljanju nastave.

„Opština Gračanica kontinuirano pomaže školama, potrebe su velike i imamo obećanja da će ovakvih akcija i pomoći biti i dalje. Škole nemaju sopstvene prihode i zavise od institucija, tako da se zahvaljujemo na današnjoj donaciji koja će pomoći pri izvođenju onlajn nastave“, kazao je direktor OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubiša Кaradžić.

„Računari će pomoći našim službama da što bolje obavljaju svoje redovne obaveze. Zahvaljujemno se i u ime učenika koji su danas dobili tablete, koji će im olakšati praćenje onlajn nastave ukoliko do toga opet dođe“, rekao je Dragan Maksimović, direktor OŠ „Кnez Lazar“ iz Donje Gušterice.

Кompjuterske konfiguracije dobile su devet osnovnih i osam srednjih škola na teritoriji optšine Gračanica.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021