Vesti
Saopštenja

Dom kulture Gračanica: Književni čas „6 decenija poezije u Stremljenjima“

U Domu kulture „Gračanica“ povodom obeležavanja Svetskog dana poezije, sutra biće održan književni čas „6 decenija poezije u Stremljenjima“.
Dom kulture Gračanica: Književni čas „6 decenija poezije u Stremljenjima“
Ilustracija (Foto Fejsbuk Dom kulture Gračanica)

U programu će učestvovati glavna urednica „Stremljenja“ Rada Komazec, glumci Jasmina Stojiljković i Dejan Cicmilović, kao i pesnici Ratko Popović, Radomir Stojanović i Ranko Đinović, saopšteno je iz Doma kulture.

Zbog ograničenog broja posetilaca, program će se i uživo prenositi na Fejsbuk stranici Doma kulture „Gračanica“.

Organizatiori književnog časa su NIJP Panorama – Jedinstvo i Dom kulture „Gračanica“.

Početak događaja najavljen je za 12 časova.

Svetski dan poezije proslavlja se 21. marta i ustanovljen je 1999. godine od strane UNESCO-a, u cilju promocije čitanja, pisanja, objavljivanja poezije širom sveta kao i čuvanja jezika.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021