"Dokazaćemo da zaslužujemo da budemo deo NATO-a i EU"

Kosovski predsednik Hašim Tači je na prijemu koji je Ambasada Francuske na Kosovu organizovala u Prištini povodom nacionalnog praznika Republike Francuske, kazao da Kosovo računa na pomoć i podršku Francuske.

Podeli ovaj članak sa:
  • Hašim Tači (Foto Predsedništvo Kosova)

Tači je na prijemu kazao da je 14. jul datum koji je ime posebno mesto u istoriji Francuske, Evrope i čitavog Zapada.

"Sloboda, bratstvo i jednakost su osnovna načela Francuske revolucije koja su ostala nadahnuće za sve nas, čak i ovde na Kosovu", rekao je Tači.

Kosovski predsednik je dodao i da je "sloboda Kosova evropska i zapadnjačka vrednost".

„Sloboda Kosova nas je ujedinila 1999. godine. Kosovska država nas je ponovo ujedinila 2008. godine. Sada su kako Kosovo i Francuska, tako i Kosovo i Zapad ujedinjeni u promociji najboljih političkih i ekonomskih vrednosti demokratije“, rekao je on

Napomenuo je i da je svestan da Kosovo "kao malada država ima mnogo izazova na svom putu".

„Bićemo uporni u našim težnjama, u težnjama države Kosovo, da ih što pre ostvarimo i postanemo deo NATO-a i Evropske unije. Dokazaćemo da zaslužujemo da budemo deo NATO-a i Evropske unije“, rekao je Tači i dodao da Kosovo računa na pomoć, podršku Francuske.

„Francuska i njen narod su bili uz nas u najtežim danima, u najmračnijim ratnim danima, kao i u godinama kada se stvarala država i sada u danima evroatlanstske perspektive. S toga, dozvolite mi da se ovim povodom zahvalim svim onim muškarcima i ženama Francuske koji su doprineli u politici, diplomatiji, kao pripadnici KFOR-a i EULEX-a i svih ostalih civilnih institucija na tome što smo zajedno odlučno koračali prema postizanju sigurne budućnosti Kosova“, istakao je Tači.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane