Vesti
Saopštenja

Doderović i Filipović osudili hapšenje crnogorskog državljanina na Gazimestanu

Predsednik Crnogorske liberalne stranke Radoman Doderović i predsednik Udruženja kosovskih Crnogoraca „Matica“  Boban Filipović osudili su jučerašnje privođenje crnogorskog državljanina Rista Jovanovića na Gazimestanu. 
Doderović i Filipović osudili hapšenje crnogorskog državljanina na Gazimestanu
Hapšenje mladića iz Podgorice (Foto Kim)

Doderović i Filipović u saopštenju navode da je „Jovanović uzoran momak", koji nije sklon bilo kakvom nasilju ili izazivanju netrpeljivosti, "pa mu se posebno na teret ne može i ne sme stavljati izazivanje nacionalne i verske mržnje“.

„Zahtevamo hitno i bezuslovno puštanje na slobodu nedužnog Jovanovića koji je na najprimitnivniji i najbrutalniji način lišen slobode samo zato što je civilizovano zamolio pripadnike policije na Gazimestanu da ne maltretiraju vremešnu monahinju Srpske pravoslavne crkve, što su zabeležile i kamere mnogih TV stanica“, stoji u saopštenju.

Takođe, oni su pozvali premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića da hitno interveniše kako bi Jovanović bio što pre oslobođen.

„Crnogorci Kosova i Metohije sa nevericom posmatraju kako Vlada u Podgorici hladnokrvno gleda na ugnjetavanje i pogrom nad Crnogorcima u ovom delu Srbije koji je pod protektoratom Ujedinjenih nacija u skladu sa Rezoplucijom 1244. U prilog tome govori i činjenica da je do sada izostala konkretna reakcija premijera Zdravka Krivokapića i predsednika Skupštine Alekse Bečića“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Na Kosovu sutra Dan žalosti
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom žalosti zbog žrtava tragične nesreće u Hrvatskoj, navodi se u saopštenju Predsedništva.
  • 25.07.2021
Deca iz Gračanice u poseti Starom dvoru
Učenici osnovnih škola sa područja opštine Gračanica posetili su tokom jučerašnjeg dana Stari dvor u Beogradu, manastir Rakovicu, hram Svetog Save, Kalemegdan i Muzej vazduhoplovstva, saopšteno je iz Turističke organizacije Gračanice. 
  • 24.07.2021
Veselinović prebačen na saslušanje u Prizren
Srboljub Veselinović (80) koga je Кosovska policija više sati držala na administrativnom prelazu Jarinje, u kasnim poslepodnevnim satima prebačen je na saslušanje u Prizren, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 21.07.2021
Kancelarija za KiM: Veselinović zadržan na Jarinju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da se Srboljub Veselinović (80), interno raseljeno lice sa Kosova i dalje se nalazi na prelazu Jarinje, gde ga je zadržala Kosovska policija, koja mu ne dozvoljava da nastavi put dok ne izvrše, kako je rečeno, "dodatne kontrole", iako je prethodo saopšteno da je Veselinović uhapšen. 
  • 21.07.2021
Petković razgovarao sa Bocan Harčenkom o dijalogu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, koga je upoznao sa poslednjom rundom dijaloga Beograda i Prištine, održanom juče u Briselu i sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.  
  • 20.07.2021
Vujičić: Vučić nas se seti samo tokom izbora

Predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić reagovao je na jučerašnju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Brisela da je od juče mnogo zabrinutiji za položaj Srba na Kosovu, dok je, kako navodi Vujičić, njegova briga za "kosovske Crnogorce koji su državljani Srbije kao i uvek do sada izostala".

  • 20.07.2021