Dodeljeni ugovori za stanove u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović dodelio je rešenja za 33 stana u stambenim zgradama u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici.

Podeli ovaj članak sa:
  • Potpisivanje ugovora (Foto OG)

“Na osnovu zakonske i temeljno sprovedene procedure opštinska komisija odabrala je porodice iz kategorije socijalno ugroženih i mladih bračnih parova koje će dobiti krov nad glavom u šest stambenih zgrada u Lapljem Selu i tri u Donjoj Gušterici”, navedeno je na opštinskom sajtu.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je prilikom dodele rešenja poručio da je napredak na svim poljima moguć samo uz međusobno razumevanje i strpljenje.

Popović je kazao da je prošle godine jedan od prioriteta u radu opštine bilo rešavanje stambenog pitanja za socijalno ugrožene porodice i mlade bračne parove, te da je plan za sledeću godinu “o udomljavanju oko stotinu porodica je već napravljen”.

„Danas je za nas veoma srećan dan. Lep je osećaj kada usrećite ovoliki broj porodica. Vodili smo računa da to budu porodice koje su rešene da ovde ostanu u našoj opštini. Mi na ovome nećemo stati. Mi smo već napravili nove planove kada je u pitanju pomoć u stambenom zbrinjavanju naših građana. Nastavljamo sa realizovanjem tih planova ne bi li stambeno zbrinuli što veći broj porodica koje nemaju rešeno stambeno pitanje i već za nešto više od mesec dana planiramo početak gradnje još 36 stana“, najavio je Srđan Popović.

Petočlana porodica Maksimović je do 2016. godine živela u Topli. Te godine vratili su se na Кosovo.

"Ovo je za nas velika radost da konačno posle 20 godina dobijemo krov nad glavom jer kao i svakom porodičnom čoveku to je jedna od najvažnijih stvari u životu. U svoje ime i u ime moje porodice zahvalio bi se Opštini Gračanica i predsedniku Srđanu Popoviću“, kazao je Dejan Maksimović.

Nakon žalbenog procesa i emitovanja priloga RTV Kim, stan je dobila i Milica Đukić, samohrana majka koja živi kao podstanar u Lapljem Selu.

„Ovo je za nas velika sigurnost. Nema više premeštanja iz jednog u drugi stan. Živeli smo od danas do sutra. Sada je ovo jedan veliki početak za nas i veliko hvala Opštini i predsedniku koji je i u razgovoru sa mnom tokom redovnog prijem građana kazao da će mi Opština pomoći koliko je god u mogućnosti. To je ispunio“.

Nenad Lazić sa svojom porodicom 19 godina živi kao podstanar u Ugljaru.

„Presrećni smo i zahvalni smo svima koji su prepoznali da smo mi jedna od tih porodica kojima je potreban stan. Ostajemo i dalje ovde da živimo, da radimo i da stvaramo“, rekao je Lazić.

Prema najavama porodice koje su danas potpisale ugovor o dodeli stanova do kraja leta trebalo bi da se usele u svoje stanove.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane