Do kraja meseca je rok za uplatu poreza

Krajem meseca, odnosno 29. decembra, ističe rok za uplatu poreza na imovinu, upozoravaju iz Poreske uprave Opštine Gračanica.

Podeli ovaj članak sa:
  • Opština Gračanica (Foto OG)

“Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata”, poručuju iz Poreske uprave Opštine Gračanica.

Za potrebne informacije poreski obveznici se mogu obratiti Poreskoj upravi Opštine Gračanica, radnim danima.

Na snagu stupio novi Zakon o porezu na imovinu

Zakon o porezu na imovinu primenjivaće se od 2019. godine, poreske stope odrediće Skupštine opštine, a prve račune obveznici će primiti u januaru.

U okviru novog Zakona o porezu na imovinu predviđene su brojne novine u vezi sa oporezivanjem, plaćanjem poreza i slično. Za više informacija pogledajte Zakon: Zakon br. 06 / L-005 o porezu na nepokretnu imovinu

Najvažnija promena odnosi se na početak plaćanja poreza na zemljište.

Novim zakonom promenjeni su i datumi za plaćanje, tako da je prvu ratu poreza potrebno platiti do 30. aprila, dok je za drugu ratu predviđen rok do 30. septembra.


O svemu opširnije na internet stranici: http://tatimineprone-rks.org/sr/

Plaćanje poreza putem interneta

Ministarstvo finansija obaveštava sve građane Кosova da je počela primena elektronskog fakturisanja poreza na imovinu „E-račun“, kroz koji se poreskim obveznicima omogućava prijem računa, praćenje stanja, kao i uplata poreza na imovinu u pošti ili banci.

Putem korišćenja ove elektronske usluge, poreski obveznici će uštedeti vreme i novac, ujedno će moći da prate stanje u bilo kom trenutku. Pored toga, broj UNIREF na računu omogućuje poreskim obveznicima da izvrše plaćanje putem bankarskog sistema, e-banking.

Uslov za korišćenje ovog elektronskog sistema od strane poreskih obveznika je unos ličnih podataka: lični broj, ime i prezime.

Implementacija ovog sistema plaćanja poreza na imovinu od strane ministarstva finansija je još jedna obaveza Vlade i posvećenosti za pružanje boljih i bržih usluga za poreske obveznike.

Za pristup elektronskim uslugama, poreski obveznici trebaju da posete službeni sajt poreza na imovinu: https://fatura.tatimineprone-rks.org/app/translate/sr/index_sr.html

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane