Vesti
Saopštenja

Đurić:Hoti o nezavisnosti Kosova može samo da sanja

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, naveo je da premijer Kosova Avdulah Hoti namerno obmanjuje, domaću, ali i međunarodnu javnost, da će se u Briselu, u četvrtak, razgovarati o sporazumu o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Đurić:Hoti o nezavisnosti Kosova može samo da sanja
Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Đurić je kazao da Hoti o piznanju nezavisnosti Kosova „može samo da sanja“ i da je svakim danom od nje sve dalji.

„U Briselu će prve na agendi upravo biti obaveze Prištine preuzete u dosadašnjem toku briselskog dijaloga, zatim pokušaj da se normalizuje ekonomska saradnja, jer to je ono što obične ljude tišti, kao i pitanje nestalih, što je dug prema porodicama žrtava“, rekao je Đurić.

Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je da će Priština u dijalogu sa Beogradom četvrtak u Briselu biti predstavljena preko koordinatora kog će da imenuje vrlo brzo i čiji će zadatak biti da se bavi konačnim sporazumom.

"Dijalog je počeo nakon više od 20 meseci blokade. Razjasnili smo platformu, komunicirali smo sa javnošću. Naši međunarodni partneri dobro razumeju ovaj proces. Normalizacija odnosa treba da bude derivat međusobnog priznavanja", rekao je Hoti medijima u Prištini nakon susreta sa predsednikom Demokratske partije iz Albanije Ljuljzimom Bašom.

"Dijalog je samo politički radi međusobnog priznavanja", rekao je Hoti.

 Ostale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
  • 29.07.2020