Vesti
Saopštenja

Đurić: ZSO suštinsko pitanje

Za Beograd je suštinsko pitanje što skorije formiranje Zajednice srpskih opština, kako bi ona mogla da počne da se u punom kapacitetu bavi pitanjima od značaja za srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji, kazao je Marko Đurić na sastanku sa slovačkom ambasadorkom.
Đurić: ZSO suštinsko pitanje
Marko Đurić i Dagma Repčekova (Foto Kancelarija za KiM)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju primio je danas novoimenovanu ambasadorku Slovačke Republike u Beogradu Dagmaru Repčekovu, sa kojom je razgovarao o toku dijaloga Beograda i Prištine i drugim temama od značaja za bilateralne odnose Srbije i Slovačke.

Ambasadorka Slovačke Republike pozdravila je napretke ostvarene u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, konstatujući njihov značaj na planu evrointegracije Srbije, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ona je istakla da će njena država nastaviti da aktivno podržava unutrašnje reforme i evropski put Srbije.

Direktor Đurić i ambasadorka Repčekova su se saglasili da tradicionalno prijateljske veze Srbije i Slovačke u narednom periodu treba da se konkretnije oslikaju i na planu ekonomske saradnje.Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023