Vesti
Saopštenja

Đurić zadovoljan zbog dobijenih informacija o istrazi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da je zadovoljan što je iz Prištine konačno počela da pristiže prva dokumentacija u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića.
Đurić zadovoljan zbog dobijenih informacija o istrazi
Bratu i Đurić na sastanku (Foto Kancelarija za KiM)

Đurić je danas u Beogradu razgovarao sa šefom Misije OEBS na Kosovu Janom Bratuom. Jedna od tema ovog sastanka je, prema saopštenju Kancelarije, bila istraga o ubistvu lidera SDP-a Olivera Ivanovića.

Osim o ovoj temi, sa Bratuom je razgovarao i o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, ali i o dijalogu.

Srbija, prema Đurićevim rečima, želi da dijalog bude nastavljen, dodavši da su jedine opstrukcije tog procesa do sada dolazile iz Prištine.

„Obavestili smo Brisel da smo spremni za nastavak dijaloga“, rekao je Đurić.

Đurić i Bratu razgovarali su i o problemu političkog i verskog ekstremizma na Kosovu, kao i nastojanjima da profunkcioniše Specijalni sud za ratne zločine takozvane OVK.

Đurić je kazao da će Srbija nastaviti da politički, ekonomski pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, i to će u budućnosti činiti još intenzivnije.Ostale vesti

Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 02.03.2021
SNF: Hram Hrista Spasa izgrađen na zakonit način
Povodom tužbe Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve za navodnu uzurpaciju više od četri hektara zemljišta za izgradnju hrama Hrista Spasa, Srpski nacionali forum naveo je da je zemljište na kome je sagrađena crkva na legalan i zakonit način prenesno na SPC. SNF ističe da je hram izgrađen na zakonit način i u skladu sa svim potrebnim propisima i dozvolama.
  • 02.03.2021
Jevtić razgovarao sa ambasadorom Italije o situaciji na Kosovu

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom. Na sastanku je bilo reči o nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, pandemiji koronavirusa i nasilju.

  • 02.03.2021
OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021