Đurić zadovoljan zbog dobijenih informacija o istrazi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da je zadovoljan što je iz Prištine konačno počela da pristiže prva dokumentacija u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića.

Podeli ovaj članak sa:
 • Bratu i Đurić na sastanku (Foto Kancelarija za KiM)

Đurić je danas u Beogradu razgovarao sa šefom Misije OEBS na Kosovu Janom Bratuom. Jedna od tema ovog sastanka je, prema saopštenju Kancelarije, bila istraga o ubistvu lidera SDP-a Olivera Ivanovića.

Osim o ovoj temi, sa Bratuom je razgovarao i o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, ali i o dijalogu.

Srbija, prema Đurićevim rečima, želi da dijalog bude nastavljen, dodavši da su jedine opstrukcije tog procesa do sada dolazile iz Prištine.

„Obavestili smo Brisel da smo spremni za nastavak dijaloga“, rekao je Đurić.

Đurić i Bratu razgovarali su i o problemu političkog i verskog ekstremizma na Kosovu, kao i nastojanjima da profunkcioniše Specijalni sud za ratne zločine takozvane OVK.

Đurić je kazao da će Srbija nastaviti da politički, ekonomski pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, i to će u budućnosti činiti još intenzivnije.

Ostale vesti

 • Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je na izjavu šefa kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije Avnija Arifija koji je izjavio da su “ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta ZSO“.

 • Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Potpredsednik Vlade Kosova i Srpske liste, Dalibor Jevtić, oglasio se otvorenim pismom nakon poslednjeg reagovanja oca Save Janjića, istakavši da problem nije razgraničenje, već to što pojedincima smeta Aleksandar Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane