Đurić: Vučić prepreka albanskog cilja

“Uvrede Kadrija Veseljija potvrda je su da je predsednik Vučić jedina prepreka ostvarivanju njihovog cilja - da Srbija ne dobije ništa na Kosovu i Metohiji”, kaže Marko Đurić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić i Aleksandar Vučić (Foto Noizz)

Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je, reagujući na izjavu predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija da je Kosovu jedini neprijatelj Aleksandar Vučić, sapštio da napadi na srpskog predsednika pokazuju da se on “jedini istinski i iskreno zalaže za interese Srba na Kosovu i Metohiji i države Srbije”.

Ovim saopštenjem Đurić je iskoristio priliku i da napadne i predstavnike srpske opozicije Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Sašu Jankovića, iako oni u ovom kontekstu nisu pominjani.

“Ne napadaju oni ni Đilasa, ni Jeremića, ni Jankovića zato što znaju da bi sa njima jedino pitanje u razgovorima bilo - gde sam tu ja i kako mogu da se ugradim?”

Naveo je da je “predsednik Vučić glavna meta i jednih i drugih, ali i jedni i drugi su osuđeni na poraz”.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane