Vesti
Saopštenja

Đurić: Uzajamno priznanje nikada nije bilo na agendi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je kosovskom premijeru Avdulahu Hotiju da "uzajamno priznanje nikada nije bilo niti će biti na agendi".
Đurić: Uzajamno priznanje nikada nije bilo na agendi
Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Reagujući na izjavu Avdalaha Hotija da će se u četvrtak na sastanku u Briselu sa predstavnicima Beograda razgovarati o ekonomskim pitanjima, ali da će voditi dijalog za, kako je naveo, obostrano priznanje,  koju je danas preneo portal Kosovo onlajn, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je u saopštenju naveo da Hoti "ponovo plasira lažne vesti sa ciljem da potkopa napore za nastavak dijaloga".

"U okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine razgovara se o raznim aspektima normalizacije odnosa i stvaranju uslova za normalan život građana na Кosovu i Metohiji, ali uzajamno priznanje nikada nije bilo niti će biti na agendi", navodi se u saopštenju Marka Đurića.Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.
Specijalno tužilaštvo Kosovo Osnovnog suda u Prištini podiglo je optužnicu protiv B.M. za krivično delo "krijumčarenje migranata".
  • 29.09.2020
“Transformativno finansiranje ravnopravnosti polova na zapadnom Balkanu“
UN Women i Sida (Švedska međunarodna saradnja za razvoj) pokrenule su danas četvorogodišnji regionalni program za podršku vladama Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije u unapređivanju rodne ravnopravnosti u svim fazama nacionalnih i lokalnih procesa.
  • 29.09.2020
Zemaj i Hasanaj o borbi protiv koronavirusa
Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj sastao se danas sa zamenikom ministra zdravlja Severne Makedonije Iljirom Hasanije. Razgovarali su o epidemiološkoj situaciji i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.09.2020
Četiri sela u opštini Istok dobila uličnu rasvetu

U selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Кašica u opštini Istok postavljena je ulična rasveta u okviru pete faze programa "Povratak i reintegracija na Kosovu", saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

  • 29.09.2020
Popović sa Suoko i Rikardson o kulturnom nasleđu i saradnji
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sa predstavnicom UNDP-a Mariom Suoko i kordinatorkom UN na Кosovu Urlikom Rikardson o kulturnom nasleđu, trenutnoj situaciji u opštini i projektima vezanim za turizam i energetsku efikasnost.
  • 28.09.2020
Đurić: Hoti u Briselu obećava ZSO
Direktor Kancelarije za KiM marko Đurić saopštio je da premijer Kosova Avdulah Hoti treba “hitno da preduzme korake kako bi Zajednica srpskih opština bila formirana nakon sedmogodišnjeg zakašnjenja”.
  • 28.09.2020