Đurić upoznao delegaciju Senata SAD sa položajem Srba na KiM

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je u Beogradu delegaciju Senata SAD informisao o stanju i položaju Srba i političkoj i bezbednosnoj situaciji na KiM.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić i Ejmi Hud (Foto Kancelarioja za KiM)

Kako je saopšteno, Marko Đurić je sagovornike upoznao i sa tokom i perspektivama dijaloga Beograda i Prištine.

Direktor vladine Kancelarije je naglasio da Priština više od pet godina blokira uspostavljanje Zajednice srpskih opština, najvažniji deo Prvog briselskog sporazuma, na koji se odnosi šest od 15 tačaka.

Đurić je istakao posvećenost državnog vrha Srbije "kompromisnom sveobuhvatnom rešavanju kosmetskog pitanja isključivo mirnim putem".

"Beograd će nastaviti da traga za kompromisom, to je za nas pitanje opstanka i ekonomskog razvoja", rekao je direktor vladine Kancelarije za KiM.

Sastanku sa delegacijom Senata SAD, koju predvodi viša savetnica u Odboru Senata za međunarodne odnose Sara Stoun, prisustvovala je i šefica Odeljenja za politička pitanja ambasade SAD u Beogradu Ejmi Hud, navedeno je u saopštenju.

Ostale vesti

 • Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je na izjavu šefa kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije Avnija Arifija koji je izjavio da su “ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta ZSO“.

 • Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Potpredsednik Vlade Kosova i Srpske liste, Dalibor Jevtić, oglasio se otvorenim pismom nakon poslednjeg reagovanja oca Save Janjića, istakavši da problem nije razgraničenje, već to što pojedincima smeta Aleksandar Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane