Vesti
Saopštenja

Đurić u Leposaviću zbog "napada na aktiviste Srpske"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posetio je juče Leposavić i održao sastanak sa predstavnicima Srpske liste.
Đurić u Leposaviću zbog
Marko Đurić sa predstavnicima ''Srspke'' (Foto Kancelarija za KiM)

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM Đurić je u Leposavić došao "kako bi se iz prve ruke informisao o sve učestalijim napadima na aktiviste Srpske liste, u koje su, prema svedočenjima žrtava, uključeni aktivisti Partije kosovskih Srba i članovi porodice Dragana Jablanovića".

"Đurić je tokom ove posete održao sastanak sa lokalnim predstavnicima Srpske liste, i tom prilikom poručio da niko ne treba da se plaši nasilnika, jer država Srbija je garant bezbednosti građana na Kosovu i Metohiji", navedno je u saopštenju.

Takođe, dodaje se da pokušaji narušavanja bezbednosti građana Srbije i destabilizacije prilika na severu Kosova i Metohije, prema Đurićevim rečima, neće ostati bez odgovora i reakcije države.

Đurić je posetio i aktiviste Srpske liste koji su povređeni u, kako se navodi, nasrtajima Marka Jablanovića i njegove supruge.

Prethodno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno da će Đurić danas boraviti u Leposaviću i Lešku. Planirano je da prisustvuje puštanju u rad rekonstruisanog dela vodovodne mreže u Leposaviću, a potom i skupu Srpske liste u ovom mestu ali i u Zvečanu.Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020