Vesti
Saopštenja

Đurić u Leposaviću zbog "napada na aktiviste Srpske"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posetio je juče Leposavić i održao sastanak sa predstavnicima Srpske liste.
Đurić u Leposaviću zbog
Marko Đurić sa predstavnicima ''Srspke'' (Foto Kancelarija za KiM)

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM Đurić je u Leposavić došao "kako bi se iz prve ruke informisao o sve učestalijim napadima na aktiviste Srpske liste, u koje su, prema svedočenjima žrtava, uključeni aktivisti Partije kosovskih Srba i članovi porodice Dragana Jablanovića".

"Đurić je tokom ove posete održao sastanak sa lokalnim predstavnicima Srpske liste, i tom prilikom poručio da niko ne treba da se plaši nasilnika, jer država Srbija je garant bezbednosti građana na Kosovu i Metohiji", navedno je u saopštenju.

Takođe, dodaje se da pokušaji narušavanja bezbednosti građana Srbije i destabilizacije prilika na severu Kosova i Metohije, prema Đurićevim rečima, neće ostati bez odgovora i reakcije države.

Đurić je posetio i aktiviste Srpske liste koji su povređeni u, kako se navodi, nasrtajima Marka Jablanovića i njegove supruge.

Prethodno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno da će Đurić danas boraviti u Leposaviću i Lešku. Planirano je da prisustvuje puštanju u rad rekonstruisanog dela vodovodne mreže u Leposaviću, a potom i skupu Srpske liste u ovom mestu ali i u Zvečanu.Ostale vesti

EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021
Eparhija raško-prizrenska apeluje za pomoć ugroženima u poplavama
Eparhija raško–prizrenska uputila je apel za pomoć porodicama koje su ugrožene u poplavama, kako bi se sanirala šteta na stambenim objektima, ali i obezbedilo dovoljno ogrevnog materijala i stočne hrane za stoku kako bi mogla da preživi zimu. 
  • 15.01.2021
Udruženje novinara Srbije pozvalo je Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Krizni štab za suzbijanje kovida-19 da u prioritetne grupe za imunizaciju uključe novinare i snimatelje koji svakodnevno izveštavaju, kao i druge medijske radnike koji imaju obaveze u svojim redakcijama, saopšteno je iz UNS-a. 
  • 14.01.2021
Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na Kosovu.

  • 14.01.2021