Vesti
Saopštenja

Đurić sutra u Kosovskom Pomoravlju

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić posetiće sutra Kosovsko Pomoravlje, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
Đurić sutra u Kosovskom Pomoravlju
Marko Đurić u Kamenici (Foto arhiva Kim)

Đurić će posetu početi obilaskom porodilišta u Pasjanu. Tom prilikom će ovoj zdravstvenoj instituciji predati na upotrebu sanitetsko vozilo i razgovarati sa direktorom i zaposlenima u Zdravstvenom centru Gnjilane o funkcionisanju zdravstvene zaštite u Kosovskom Pomoravlju.

Nakon obilaska porodilišta, Đurić će obići učenike i nastavnike OŠ „Miladin Popović“, Gimnazije "Šilovo" i Medicinske škole „Veliko Ropotovo“.

Nakon Pasjana, Đurić će posetiti Gornje Kusce. Tom prilikom će obići sedište Privremenog organa i razgovorati sa zaposlenima. Đurić će posetiti i Velibora Petrovića, učenika drugog razreda srednje muzičke škole „Stevan Hristić“, koga su Albanci napali pre nekoliko nedelja.

Posetu Kosovskom Pomoravlju direktor Kancelarije za KiM nastaviće obilaskom manastira Draganac, gde će razgovarati sa igumanom Ilarionom i bratstvom manastira, i obići radove na obnovi manastira koje finansira Kancelarija za KiM.

Nakon toga, Đurić će u dvorištu Muzičke škole „Stevan Hristić“ u Stanišoru položiti kamen-temeljac za višenamenski smeštajni objekak za učenike iz udaljenih mesta, čiju izgradnju finansira Kancelarija za KiM.  Marko Đurić će direktoru i učenicima ove škole uručiti muzičke instrumente, a obezbeđen je i školski inventar.Ostale vesti

Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021
Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021