Đurić: Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa

"Srpski glasovi su najpre bili kužni, a danas je odlučeno da naprosto ne postoje, i tako su proterani Srbi izbrisani kao ljudska bića iz političke stvarnosti”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

U saopštenju ističe da interno raseljenim Srbima, ne samo da je onemogućeno da žive na svojim vekovnim ognjištima, već im je uskraćeno pravo da na bilo koji način izraze svoju političku volju.

“Samo su srpski glasovi iz centralne Srbije, bez ikakvog smislenog objašnjenja, poništeni u ovoj šovinističkoj farsi, čime je proterivanje našeg naroda sa Кosova i Metohije i zvanično politički tretirano kao neopozivo. Moderna Evropa decenijama nije bila svedok rasističke i šovinističke političke prakse kakva se danas sprovodi na samoproglašenom Кosovu, jer Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa, čime su albanski separatisti ozvaničili aparthejd u našoj južnoj pokrajini”, dodaje se u saopštenju.

Prema njegovim rečima “ovaj anticivilizacijski postupak Prištine ostaće zabeležen u evropskoj političkoj istoriji kao jedan od njenih najsramnijih trenutaka, i krajnje je vreme da zapadne ‘lučonoše demokratije’ preduzmu nešto kako bi ovo varvarstvo bilo obuzdano”.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane