Vesti
Saopštenja

Đurić sa stranim diplomatama o problemima na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa predstavnicima delegacija SAD-a, Češke i Norveške o položaju srpske zajednice na Kosovu.
Đurić sa stranim diplomatama o problemima na Kosovu
Marko Đurić (Foto novosti.rs)

Đurić je sagovornike upoznao sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji, stavovima i očekivanjima Beograda po pitanju formiranja pokrajinske vlade, kao i izazovima u implementaciji Briselskog sporazuma i procesima u vezi sa Poglavljem 35.

Đurić je tokom razgovora istakao da je puna primena Briselskog sporazuma i nastavak dijaloga sa Prištinom u najvišem interesu Srbije.

“Želimo punu integraciju srpske zajednice u pokrajinske instiucije i jačanje njenog uticaja“, rekao je Đurić u odvojenim razgovorima sa američkim, češkim i norveškim diplomatama.

Delegaciju SAD predvodio je direktor za zapadni Balkan u Stejt dipartmentu Tom Jazdgerdi, delegaciju Češke činili su direktor Odeljenja za južnu i jugoistočnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Ivan Jestrab i ambasadorka u Beogradu Ivana Hlavsova, a Norveške ambasador u Beogradu Nils Ragnar Kamsvag sa saradnicima.Ostale vesti

OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
  • 23.10.2020
Hoti danas u poseti Severnoj Makedoniji
Premijer Kosova Avdulah Hoti boraviće danas u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji na poziv premijera Zorana Zaeva, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.
  • 23.10.2020