Vesti
Saopštenja

Đurić sa stranim diplomatama o problemima na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa predstavnicima delegacija SAD-a, Češke i Norveške o položaju srpske zajednice na Kosovu.
Đurić sa stranim diplomatama o problemima na Kosovu
Marko Đurić (Foto novosti.rs)

Đurić je sagovornike upoznao sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji, stavovima i očekivanjima Beograda po pitanju formiranja pokrajinske vlade, kao i izazovima u implementaciji Briselskog sporazuma i procesima u vezi sa Poglavljem 35.

Đurić je tokom razgovora istakao da je puna primena Briselskog sporazuma i nastavak dijaloga sa Prištinom u najvišem interesu Srbije.

“Želimo punu integraciju srpske zajednice u pokrajinske instiucije i jačanje njenog uticaja“, rekao je Đurić u odvojenim razgovorima sa američkim, češkim i norveškim diplomatama.

Delegaciju SAD predvodio je direktor za zapadni Balkan u Stejt dipartmentu Tom Jazdgerdi, delegaciju Češke činili su direktor Odeljenja za južnu i jugoistočnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Ivan Jestrab i ambasadorka u Beogradu Ivana Hlavsova, a Norveške ambasador u Beogradu Nils Ragnar Kamsvag sa saradnicima.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020