Đurić sa šefom OEBS-a o predstojećim izborima

Direktor Кancelarije za КiM Marko Đurić sastao se sa šefom misije OEBS-a u Prištini Janom Bratuom sa kojim je razgovarao o predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima i političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Jan Bratu i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

Đurić je, kako se navodi u saopštenju, izrazio uverenje da će OEBS učiniti sve da izbori na Кosovu proteknu u što regularnijoj atmosferi.

On je istakao da posebnu pažnju treba posvetiti osiguravanju prava interno raseljenim licima sa Кosova da organizovano dođu do biračkih mesta, ukoliko to žele.

Takođe, direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju je izrazio zabrinutost “zbog raspaljivanja antisrpskih sentimenata u službi predizborne kampanje, i upozorio da događaji poput ispisivanja grafita UČК na putokazima u okolini Štrpca stvaraju atmosferu straha u kojoj se građanima srpske nacionalnosti praktično uskraćuje pravo na slobodno izražavanje političke volje”.

Đurić je naglasio da u nastavku predizborne kampanje očekuje slične incidente, i od predstavnika OEBS-a zatražio da preduzmu konkretne korake kako bi se to predupredilo i da na “najeksplicitniji način insistiraju na kažnjavanju odgovornih za ovu vrstu provokacija”.

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju je izrazio uverenje da će, kada je reč o sredinama većinski nastanjenim Srbima, predizborna kampanja proteći u demokratskoj atmosferi.

Ostale vesti

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

 • Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na planini Mokra Gora koja se nalazi na severu Kosova u opštini Zubin Potok, po stenama su ispisani grafiti "UÇK" (OVK - Oslobodilačka vojska Kosova), navodi se u saopštenju koje je medijima dostavila Srpska lista.

 • Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Кamion sa lekovima namenjenim zdravstvenim institucijama u opštini Gračanica dopremljen je i isporučen jutros Кliničko bolničkom centru u Gračanici, odakle će biti distribuiran svim institucijama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane