Đurić sa Falkonijem o problemima naroda na Kosovu

Direktor Кancelarije za КiM Marko Đurić, razgovarao je sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Lujom Falkonijem. Upoznao ga je sa političkom i bezbednosnom situacijom na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Žan-Luj Falkoni i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

U saopštenju Kancelarije za KiM ističe se da su tokom razgovora, razmenili mišljenja o perspektivama za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, "sa ciljem postizanja kompromisnih rešenja koja će otvoriti perspektive za društveni i ekonomski razvoj na Кosovu i doprineti trajnoj stabilizaciji prilika u regionu".

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić, informisao je ambasadora Francuske o teškim uslovima života srpskog naroda na Kosovu, i stalnim nastojanjima Prištine da ograniči ljudska i politička prava Srba, napominje se u saopštenju .

Na sastanku je bilo reči i o predstojećim parlamentarnim izborima na Кosovu.

Đurić je upozorio "na sve izraženije antisrpske poruke albanskih političkih aktera u predizbornoj kampanji i onemogućivanje glasanja sa srpskim dokumentima".

U saopštenju, Đurić je napomenu da je nedavna poseta predsednika Emanuela Makrona Beogradu bila veoma važan događaj za odnose dveju zemalja i da je to bila izuzetna prilika za produbljivanje saradnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa francuske države.

Ostale vesti

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane